Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik
Radio Ognjišče (foto: Radio Ognjišče)
Radio Ognjišče | (foto: Radio Ognjišče)

Nekaj sprememb programa Radia Ognjišče v teh dneh

Radijski utrip | 16.03.2020, 17:02 Tadej Sadar

"Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori GOSPOD: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje."Tako beremo v knjigi preroka Jeremija in s temi besedami vas, v upanju, da ste dobro, nagovarjam v teh dneh preizkušnje.

Program Radia Ognjišče bo v prihodnjih dneh še bolj povezoval, tako z molitvijo, kot s pozitivnimi mislimi. Večerni program bo, kolikor bo mogoče, potekal v živo, v klepetu z vami in s kakšnim gostom, ki bo z nami s pomočjo tehnologije. Vsak dan pred prenosom maše bomo molili desetko rožnega venca, po maši pa litanije sočutja, ob petkih pa se bomo z Gospodom odpravili na Kalvarijo in molili križev pot. Morda ste že opazili, mašo po novem prenašamo tudi ob sobotah, torej vsak dan ob 19h, le v nedeljo ob 10h dopoldne.

V Svetovalnicah bodo z nami strokovnjaki z različnih področij, ki jim boste lahko zastavili vprašanje, skušali bomo najti kakšne spodbudne in koristne nasvete, kako se boriti tako z virusi kot z osamljenostjo.

Ob vsem tem pa nas bo spremljala izbrana glasba, ki naj nam vsem vlije optimizem.

Želim vam Božjega varstva in... zdravi bodite.

Radijski utrip
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...