Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Utrinek iz enega od tradicionalnih osrednjih koncertov dijakov in učencev v sklopu Tedna katoliških šol  (foto: stanislav.si)
Utrinek iz enega od tradicionalnih osrednjih koncertov dijakov in učencev v sklopu Tedna katoliških šol | (foto: stanislav.si)

Teden katoliškega šolstva

| 09.03.2020, 08:15 Nataša Ličen

Tradicionalno se na Radiu Ognjišče vsako leto v marcu, v postnem času, pridružimo dobrodelnemu projektu v pomoč učencem in dijakom katoliških šol, ki zaradi skromnejših finančnih razmer v družinah, ne zmorejo pokriti celotnega stroška šolanja, nekateri bivanja v Dijaških domovih.

Vsak naj bi izbral šolo po svojih željah, se izobraževal v okolju, kjer gojijo vrednote, ki so mu blizu in bi jim rad sledil.

Namen tedna je predstaviti utrip in delo na katoliških izobraževalnih ustanovah v Sloveniji. Letos je gostitelj osrednjega dogodka, koncerta katoliških gimnazij in osnovne šole, Gimnazija Želimlje.

Drugi namen tedna pa je zbiranje prostovoljnih darov za štipendiranje dijakov in učencev, ki so potrebni pomoči, za tako imenovani šolski sklad. Brez te pomoči nekateri učenci in dijaki ne bi zmogli dokončati šolanja.

Teden bo odmeval v etru radia Ognjišče:
Vse dni v tednu boste lahko poslušali izjave, utrinke in daljše prispevke, tudi oddaje o življenju mladih, o vzgojnem delu, spremljanju vzgojiteljev, pedagogov in socialnih delavcev na poti mladostniškega iskanja, tudi o stiskah in izzivih mladih danes.

Telefonska številka v pomoč dijakom in učencem 01 47 02 102

Pripravljamo Svetovalnica, v torek 10. marca ob 8. uri, s svetovalno delavko Špelo Potočnik in vzgojiteljico v Dijaškem domu Želimlje Petro Držanič.
Pogovor o, v sredo 11. marca ob 17.02, z ravnatelji katoliških Dijaških domov.
Petkov večer, 13. marca ob 20. uri, s posnetkom koncerta zborov katoliških gimnazij in osnovne šole ter Kolokvij ob 21. uri, v pogovoru s študenti, nekdanjimi dijaki katoliških šol, o odmevu srednješolske vzgoje vrednot in duhovnosti. Jih usmerjajo in utrjujejo tudi v času študija?

Darovani prispevki se bodo zbirali od ponedeljka do petka, vsak dan med 7. in 19. uro, le v petek, 13. marca, ko bo v etru Radia Ognjišče posnetek osrednjega koncerta, bo mogoče darovati vse do 23. ure. Na drugi strani telefonske številke 01 47 02 102 bodo vse dni redno čakali dijaki in profesorji. Domov boste prejeli položnico.


Darujete pa lahko tudi na:
TRR NLB d.d. SI56 0201 0001 0152 374
Sklic: SI00 12-03-2020
Naslov: Zavod sv. Frančiška Saleškega, Želimlje 46, 1291 Škofljica


Iskrena hvala, če prepoznate klic po pomoči in za vašo velikodušnost.

Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...