Mateja F. NovljanMateja F. Novljan
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev (foto: Tanja Dominko)
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev | (foto: Tanja Dominko)

Ovadba zoper Grlićevo s političnim ozadjem?

Slovenija | 13.02.2020, 14:46 Tanja Dominko

Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić je doletela kazenska ovadba. Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja. Grlićeva je v eksluzivnem pogovoru za Radio Ognjišče, ki mu lahko tudi prisluhnete, očitke zanikala in izrazila pričakovanje, da bo policija zadevi prišla do dna. Sama vztraja, da dela v skladu z zakonodajo. Sicer pa je takih ovadb že navajena, doslej se še nobena ni izkazala za utemeljeno.

Andrejka Grlić, ki je na čelu tržnega inšpektorata že od leta 2006, nas je pričakala nasmejana in prepričana v svoj prav. Ovadbe sicer ni prejela, a očitke, za katere je izvedela iz medijev, zavrača. »Ostro zavračam vse očitke v pisanju anonimk, kajti takšnega pisanja sem že vajena, zadnja je bila 2013/14, ko sem izrecno zahtevala od policije, da razišče vse navedbe in je bila zadeva s policijskim poročilom zaustavljena, enako na tožilstvu. Tudi zdaj od organov pregona zahtevam, da podrobno preverijo vse navedbe, v nadaljevanju pa bom sama sprožila postopke zoper vse, ki me blatijo, ne le mene, ampak tudi vse ostale na inšpektoratu.«

Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju.

Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe
Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe © Tanja Dominko

Grličeva pričakuje, da bodo pristojni organi zavrgli ovadbo in da bo tržni inšpektorat delal normalno naprej, saj take zgodbe ne škodujejo samo njej, ampak vsem zaposlenim, ki želijo delati. Se pa tudi sama srečuje s takimi, ki nočejo delati. »Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju. Žal je to tudi v mojem kolektivu.«

Glede mobinga pa je dejala, da pristojna za te zadeve na inšpektoratu ni dobila nobene prijave.

Je pa zanimivo, da je kazenska ovadba prišla v medije ravno v času iskanja novega mandatarja in sestavljanja koalicije. Vložili so jo namreč tudi proti prvaku SMC Zdravku Počivalšku, češ da proti Grlićevi ni ukrepal. Gre res zgolj za tržni inšpektorat ali pravzaprav za vplivanje na razplet dogodkov na političnem parketu, pa lahko le ugibamo.

Slovenija, Novice