Blaž Lesnik
Marko Zupan
Marta Jerebič
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev (foto: Tanja Dominko)
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev | (foto: Tanja Dominko)

Ovadba zoper Grlićevo s političnim ozadjem?

13.02.2020, 14:46 Tanja Dominko

Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić je doletela kazenska ovadba. Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja. Grlićeva je v eksluzivnem pogovoru za Radio Ognjišče, ki mu lahko tudi prisluhnete, očitke zanikala in izrazila pričakovanje, da bo policija zadevi prišla do dna. Sama vztraja, da dela v skladu z zakonodajo. Sicer pa je takih ovadb že navajena, doslej se še nobena ni izkazala za utemeljeno.

Andrejka Grlić, ki je na čelu tržnega inšpektorata že od leta 2006, nas je pričakala nasmejana in prepričana v svoj prav. Ovadbe sicer ni prejela, a očitke, za katere je izvedela iz medijev, zavrača. »Ostro zavračam vse očitke v pisanju anonimk, kajti takšnega pisanja sem že vajena, zadnja je bila 2013/14, ko sem izrecno zahtevala od policije, da razišče vse navedbe in je bila zadeva s policijskim poročilom zaustavljena, enako na tožilstvu. Tudi zdaj od organov pregona zahtevam, da podrobno preverijo vse navedbe, v nadaljevanju pa bom sama sprožila postopke zoper vse, ki me blatijo, ne le mene, ampak tudi vse ostale na inšpektoratu.«

Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju.

Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe
Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe © Tanja Dominko

Grličeva pričakuje, da bodo pristojni organi zavrgli ovadbo in da bo tržni inšpektorat delal normalno naprej, saj take zgodbe ne škodujejo samo njej, ampak vsem zaposlenim, ki želijo delati. Se pa tudi sama srečuje s takimi, ki nočejo delati. »Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju. Žal je to tudi v mojem kolektivu.«

Glede mobinga pa je dejala, da pristojna za te zadeve na inšpektoratu ni dobila nobene prijave.

Je pa zanimivo, da je kazenska ovadba prišla v medije ravno v času iskanja novega mandatarja in sestavljanja koalicije. Vložili so jo namreč tudi proti prvaku SMC Zdravku Počivalšku, češ da proti Grlićevi ni ukrepal. Gre res zgolj za tržni inšpektorat ali pravzaprav za vplivanje na razplet dogodkov na političnem parketu, pa lahko le ugibamo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Novice

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič) Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič)

Zrušila se je cerkev na Malem Vrhu v Brežicah

Na Malem Vrhu pri Globokem v Občini Brežice se je včeraj ob približno 18. uri zrušila ob lanskem potresu v Petrinji močno poškodovana podružnična cerkev sv. Jakoba, zgrajena konec 17. stoletja.

Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc) Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc)

Kam so premeščeni nekateri duhovniki?

Prva avgustovska številka Družine vsako leto postreže s seznamom premestitev duhovnikov. Tudi na spletni strani druzina.si si lahko ogledamo, na katere župnije in v katere službe so slovenski ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...