Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev (foto: Tanja Dominko)
Andrejka Grlić na čelu Tržnega inšpektorata od leta 2006, pa v svojih prostorih doslej še ni imela novinarjev | (foto: Tanja Dominko)

Ovadba zoper Grlićevo s političnim ozadjem?

Slovenija | 13.02.2020, 14:46 Tanja Dominko

Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić je doletela kazenska ovadba. Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja. Grlićeva je v eksluzivnem pogovoru za Radio Ognjišče, ki mu lahko tudi prisluhnete, očitke zanikala in izrazila pričakovanje, da bo policija zadevi prišla do dna. Sama vztraja, da dela v skladu z zakonodajo. Sicer pa je takih ovadb že navajena, doslej se še nobena ni izkazala za utemeljeno.

Andrejka Grlić, ki je na čelu tržnega inšpektorata že od leta 2006, nas je pričakala nasmejana in prepričana v svoj prav. Ovadbe sicer ni prejela, a očitke, za katere je izvedela iz medijev, zavrača. »Ostro zavračam vse očitke v pisanju anonimk, kajti takšnega pisanja sem že vajena, zadnja je bila 2013/14, ko sem izrecno zahtevala od policije, da razišče vse navedbe in je bila zadeva s policijskim poročilom zaustavljena, enako na tožilstvu. Tudi zdaj od organov pregona zahtevam, da podrobno preverijo vse navedbe, v nadaljevanju pa bom sama sprožila postopke zoper vse, ki me blatijo, ne le mene, ampak tudi vse ostale na inšpektoratu.«

Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju.

Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe
Grlićeva ponosno pokaže svojo diplomo, saj sliši tudi očitke, da nima izobrazbe © Tanja Dominko

Grličeva pričakuje, da bodo pristojni organi zavrgli ovadbo in da bo tržni inšpektorat delal normalno naprej, saj take zgodbe ne škodujejo samo njej, ampak vsem zaposlenim, ki želijo delati. Se pa tudi sama srečuje s takimi, ki nočejo delati. »Hvala Bogu imam take inšpektorje, ki so delavni, ki razumejo in ki delajo. Seveda so pa taki, ki nasprotujejo vsakršnemu vodenju. Žal je to tudi v mojem kolektivu.«

Glede mobinga pa je dejala, da pristojna za te zadeve na inšpektoratu ni dobila nobene prijave.

Je pa zanimivo, da je kazenska ovadba prišla v medije ravno v času iskanja novega mandatarja in sestavljanja koalicije. Vložili so jo namreč tudi proti prvaku SMC Zdravku Počivalšku, češ da proti Grlićevi ni ukrepal. Gre res zgolj za tržni inšpektorat ali pravzaprav za vplivanje na razplet dogodkov na političnem parketu, pa lahko le ugibamo.

Slovenija, Novice
Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE) Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE)

Vesela novica iz Svete dežele #foto

Barvno okno s podobo Marije Pomagaj, ki ga je za baziliko Marijinega oznanjenja v Nazaretu izdelal Lojze Čemažar, je zdaj varno nameščeno.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...