Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Plakat (foto: Škofija Novo mesto)
Plakat | (foto: Škofija Novo mesto)

Mladi ob čipsu tudi o poklicanosti

Slovenija | 13.02.2020, 08:59 Marjana Debevec s. Damjana Tramte

Že vrsto let se v zimskem času mladi škofije Novo mesto zbirajo na t. i. –ih ČIPS večerih ali zimskih večerih za mlade: to so tri sobote v januarju in februarju.

Organizator dogodka je Združenje animatorjev oratorija Novo mesto. Delujejo po ključu salezijanske metode: mladi pripravijo srečanje za mlade. Izberejo temo, povabijo duhovnike za obhajanje sv. maše, izberejo goste in pričevalce, skuhajo čaj in nabavijo čips za pogostitev in klepet ob koncu.
Letošnji zimski večeri se odvijajo na temo POKLICANOSTI – »Kam me kličeš?«
Na prvem večeru je maševal Dejan Pavlin, odgovorni za škofijski odbor za mlade, nato pa je sledila družabnost. Dva tedna nazaj je po maši, ki jo je daroval salezijanec Boštjan Jamnik, o svoji precej težavni poti odkrivanja svoje življenjske poklicanosti pričevala Nežka Birk Dular.
V soboto, 15. februarja ob 18:30 bo gost večera salezijanec Gašper Otrin. Res vabljeni vsi mladi, da pridete! Pozor. Na tem zadnjem letošnjem večeru za mlade bo najprej pogovor na temo, nato pa sv. maša. Ravno obratno kot po navadi. Ne zamudite. V soboto ob 18:30 v Baragovem zavodu v Novem mestu.

Slovenija, Duhovnost
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...