Jože BartoljJože Bartolj
Aleš KarbaAleš Karba
Helena KrižnikHelena Križnik
Plakat (foto: Škofija Novo mesto)
Plakat | (foto: Škofija Novo mesto)

Mladi ob čipsu tudi o poklicanosti

Slovenija | 13.02.2020, 08:59 Marjana Debevec s. Damjana Tramte

Že vrsto let se v zimskem času mladi škofije Novo mesto zbirajo na t. i. –ih ČIPS večerih ali zimskih večerih za mlade: to so tri sobote v januarju in februarju.

Organizator dogodka je Združenje animatorjev oratorija Novo mesto. Delujejo po ključu salezijanske metode: mladi pripravijo srečanje za mlade. Izberejo temo, povabijo duhovnike za obhajanje sv. maše, izberejo goste in pričevalce, skuhajo čaj in nabavijo čips za pogostitev in klepet ob koncu.
Letošnji zimski večeri se odvijajo na temo POKLICANOSTI – »Kam me kličeš?«
Na prvem večeru je maševal Dejan Pavlin, odgovorni za škofijski odbor za mlade, nato pa je sledila družabnost. Dva tedna nazaj je po maši, ki jo je daroval salezijanec Boštjan Jamnik, o svoji precej težavni poti odkrivanja svoje življenjske poklicanosti pričevala Nežka Birk Dular.
V soboto, 15. februarja ob 18:30 bo gost večera salezijanec Gašper Otrin. Res vabljeni vsi mladi, da pridete! Pozor. Na tem zadnjem letošnjem večeru za mlade bo najprej pogovor na temo, nato pa sv. maša. Ravno obratno kot po navadi. Ne zamudite. V soboto ob 18:30 v Baragovem zavodu v Novem mestu.

Slovenija, Duhovnost
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...