Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko
Plakat (foto: Škofija Novo mesto)
Plakat | (foto: Škofija Novo mesto)

Mladi ob čipsu tudi o poklicanosti

Slovenija | 13.02.2020, 08:59 Marjana Debevec s. Damjana Tramte

Že vrsto let se v zimskem času mladi škofije Novo mesto zbirajo na t. i. –ih ČIPS večerih ali zimskih večerih za mlade: to so tri sobote v januarju in februarju.

Organizator dogodka je Združenje animatorjev oratorija Novo mesto. Delujejo po ključu salezijanske metode: mladi pripravijo srečanje za mlade. Izberejo temo, povabijo duhovnike za obhajanje sv. maše, izberejo goste in pričevalce, skuhajo čaj in nabavijo čips za pogostitev in klepet ob koncu.
Letošnji zimski večeri se odvijajo na temo POKLICANOSTI – »Kam me kličeš?«
Na prvem večeru je maševal Dejan Pavlin, odgovorni za škofijski odbor za mlade, nato pa je sledila družabnost. Dva tedna nazaj je po maši, ki jo je daroval salezijanec Boštjan Jamnik, o svoji precej težavni poti odkrivanja svoje življenjske poklicanosti pričevala Nežka Birk Dular.
V soboto, 15. februarja ob 18:30 bo gost večera salezijanec Gašper Otrin. Res vabljeni vsi mladi, da pridete! Pozor. Na tem zadnjem letošnjem večeru za mlade bo najprej pogovor na temo, nato pa sv. maša. Ravno obratno kot po navadi. Ne zamudite. V soboto ob 18:30 v Baragovem zavodu v Novem mestu.

Slovenija, Duhovnost
Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec) Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec)

Bo pesem "Mama je ena sama" kmalu prepovedana?

Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...

Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...

Marko Železnik (photo: osebni arhiv) Marko Železnik (photo: osebni arhiv)

Ko mami moli za tvoj »biznis«

V prostorih gradu Bogenšperk obratuje Krčma na gradu, katere vodenje je nedavno prevzel mladi kuharski šef Marko Železnik, ki se je že od svojega 15. leta izobraževal in izpopolnjeval na ...