Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Plakat (foto: Škofija Novo mesto)
Plakat | (foto: Škofija Novo mesto)

Mladi ob čipsu tudi o poklicanosti

Slovenija | 13.02.2020, 08:59 Marjana Debevec s. Damjana Tramte

Že vrsto let se v zimskem času mladi škofije Novo mesto zbirajo na t. i. –ih ČIPS večerih ali zimskih večerih za mlade: to so tri sobote v januarju in februarju.

Organizator dogodka je Združenje animatorjev oratorija Novo mesto. Delujejo po ključu salezijanske metode: mladi pripravijo srečanje za mlade. Izberejo temo, povabijo duhovnike za obhajanje sv. maše, izberejo goste in pričevalce, skuhajo čaj in nabavijo čips za pogostitev in klepet ob koncu.
Letošnji zimski večeri se odvijajo na temo POKLICANOSTI – »Kam me kličeš?«
Na prvem večeru je maševal Dejan Pavlin, odgovorni za škofijski odbor za mlade, nato pa je sledila družabnost. Dva tedna nazaj je po maši, ki jo je daroval salezijanec Boštjan Jamnik, o svoji precej težavni poti odkrivanja svoje življenjske poklicanosti pričevala Nežka Birk Dular.
V soboto, 15. februarja ob 18:30 bo gost večera salezijanec Gašper Otrin. Res vabljeni vsi mladi, da pridete! Pozor. Na tem zadnjem letošnjem večeru za mlade bo najprej pogovor na temo, nato pa sv. maša. Ravno obratno kot po navadi. Ne zamudite. V soboto ob 18:30 v Baragovem zavodu v Novem mestu.

Slovenija, Duhovnost
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...