Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Pričakovanja direktorjev; podjetje, gospodarstvo (foto: Pixabay)
Pričakovanja direktorjev; podjetje, gospodarstvo | (foto: Pixabay)

Negotovo vzdušje med slovenskimi direktorji

Slovenija | 14.02.2020, 13:42 Alen Salihović

Vzdušje med slovenskimi direktorji je negotovo. To izhaja iz raziskave, ki jo je opravila družba PricewaterhouseCoopers.

Več kot polovica anektiranih direktorjev v Sloveniji meni, da se bo svetovna gospodarska rast zaradi številnih negotovosti v prihodnjih 12 mesecih poslabšala. Zakaj? To smo vprašali vodjo oddelka pravnega svetovanja omenjene družbe Sanjo Savič, ki ji lahko prisluhnete na levi strani članka.

Lani je v prvi raziskavi v Sloveniji 47 odstotkov direktorjev ocenilo, da se bo svetovna gospodarska rast v naslednjih 12 mesecih poslabšala, letos pa jih tako meni že 53 odstotkov.

Negotovost je sicer prisotna v vseh segmentih gospodarstva in je posledica napetosti v mednarodni trgovini, razburkanemu dogajanju na političnih parketih in krepitvi protekcionizma.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...