Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Novinarji Radia Ognjišče (foto: Izidor Šček)
Novinarji Radia Ognjišče | (foto: Izidor Šček)

Praznik katoliških novinarjev

Komentarji | 24.01.2020, 19:15 Marta Jerebič

V Katoliški Cerkvi 24. januarja praznujemo god sv. Frančiška Saleškega, škofa, cerkvenega učitelja in zavetnika katoliških novinarjev.

Današnji godovnjak sv. Frančišek Saleški se je v prvih letih duhovništva veliko ukvarjal s pridiganjem. Ker na prižnici ni dosegel zavidljivih rezultatov, se je odločil, da bo svoje misli objavil na letakih, ki jih je raznašal po hišah in pritrjeval na zidove. Tudi danes moramo katoliški novinarji iskati izvirne načine komunikacije, ko z evangeljskim sporočilom skušamo doseči sodobnega človeka.

Ustvariti življenjski program, biti glas upanja

V dobrih 25 letih, kar deluje Radio Ognjišče, se je v družbi marsikaj spremenilo, toda ne glede na vse je naš cilj ostal isti - želimo nagovarjati čim širšo skupnost ljudi in jim usmerjati pogled k lepemu in dobremu. Odgovorni urednik Tadej Sadar: »Današnji svet kriči po izhodu iz praznine in mu je slabo zaradi prenažiranja z vsem, kar mu hrani čute. Zato so naše smernice poleg tiste, ki je jasna, da smo katoliški radio: Ustvariti življenjski program, biti glas upanja, pokazati pot vsem, ki iščejo smisel. Smo iskren medij z iskrenimi nameni in to danes ceni vse več ljudi.«

Beležimo precejšen porast obiska prenovljene spletne strani

Podpora programu je portal. Robert Božič vabi, da si ob branju člankov privoščite tudi poslušanje dodanih posnetkov, ki prinašajo celotno vsebino: »Prenova spletnega portala je bila usmerjena predvsem k poenotenju uporabniške izkušnje in dostopnosti naših vsebin na vseh napravah. Slednje se že pozna pri obisku, saj beležimo precejšen porast, uporabniki našega portala pa zdaj ob posameznem obisku preberejo tudi več člankov in poslušajo več posnetkov, kot prej. Število tistih, ki vsebine spremljajo prek pametnih telefonov je za 2 krat poskočilo. Vse to potrjuje, da smo na pravi poti, saj radijci želimo, da bi naše vsebine, ki jih skrbno pripravljamo za živo oddajanje, na medmrežju ostale dostopne in na voljo vsem, ki jih zanima »poglobljen pogled tudi z druge strani«.

Utrip na desku
Utrip na desku © Izidor Šček

Komentarji, Oddaje, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.