Alen SalihovićAlen Salihović
Nova podoba spletne strani Radia Ognjišče (foto: Printscreen)
Nova podoba spletne strani Radia Ognjišče | (foto: Printscreen)

Spletna stran Radia Ognjišče ima novo podobo

Radijski utrip | 23.12.2019, 13:51 Rok Mihevc

Naša spletna stran je zagledala novo podobo. Za ta pomemben korak pri našem delu sta se kar nekaj mesecev trudila Robert Božič in Andrej Jerman.

Zakaj sploh nova spletna stran?
Ni odgovora, ki bi bil kratek, pravi Andrej. Dejstvo je, da je bila stara spletna stran res stara, sploh po času, ki teče na spletu veliko hitreje kot v normalnem življenju. Stvari in trendi se spreminjajo, splet spremljamo z veliko različnih naprav, kar prinese neke zahteve, če hočemo, da je ta spletna stran na vseh napravah več ali manj berljiva in prijetna za uporabo.

Po spletni strani se zdaj lažje »sprehajmo« in iščemo vsebine
Tudi ozadje je potrebovalo nadgradnjo, ki je za sabo potegnila veliko stvari. Med drugim tudi to, da smo se resno spoprijeli z obliko in načinom, kako bomo vsebine ponujali uporabniku.

Večje fotografije, vse je bolj razgibano
Ideja je, da dobiš informacije hitro in takoj. Ne raziskuješ spletne strani pol ure, zato da najdeš tisto, kar te zanima. Drugače se uporabnik obrne drugam. Nagovori te fotografija in naslov članka. Vsa ta oblika je zasnovana tako, da čimbolje funkiconira hkrati na velikih zaslonih računalnikov in malih zaslonih telefonov.

Spletni iskalnik
Vsebine so strukturirane po sklopih, da bo obiskovalec čim lažje in čim bolj logično iskal in našel stvari, ki ga zanimajo. Tudi spletni iskalnik na naši strani deluje precej boljše kot prej. Novosti je precej, upam, da bo uporabna nova spletna stran. Smo pa odprti za predloge in pripombe. Vemo, da so stvari še za izpiliti, je pa to gotovo pomeben korak naprej. Upam, da bomo uspeli hoditi s pravim tempom tudi naprej.

Radijski utrip, Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...