Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Zastava Evropske unije (foto: Pixabay)
Zastava Evropske unije

AVDIO: Kakšna je dediščina Junckerjeve Evropske komisije?

Svet | 03.12.2019, 19:21 Helena Križnik

Premalo je zaupanja, premalo navdušenja, ugotavlja dr. Maver.

"Če se spomnimo slovenskega pogleda na Evropsko unijo, čeprav ima naša država kup težav, ki meglijo ta pogled, in vzdušja v ostalih članicah pred desetletjem in danes, opazimo, da je prišlo do sprememb, ki Evropski uniji niso v prid." Von der Leynova bo morala, tako dr. Maver, graditi na tem, da ne nastopa s položaja brezdušne birokratke, ki je odmaknjena od resničnih težav ljudi.

Dr. Maver je prav tako opozoril na razkorak med Vzhodom in Zahodom stare celine. "To je prav tako ena od pomembnejših nalog nove Evropske komisije. Prepad mora zmanjšati oziroma zasuti."

Tudi v prihodnje bo izziv migracijska kriza. "Tu je težko najti neko čarobno rešitev, ki bi zadovoljila vse, ki bi bila za vse vpletene dovolj humana, a hkrati ne bi načenjala enotnosti Evropske unije," dodaja dr. Maver.

Svet, Evropska Unija, Spoznanje več
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...