Marjan Bunič
Matej Kržišnik
Tanja Dominko
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP (foto: Zavod Živim)
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP

Zavod ŽIV!M : LPP

04.12.2019, 14:31 Marta Jerebič

Mineva eno leto od odstranitve oglasa Zavoda Živim z avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa. Od vseh vloženih prijav je najbolj pomemben odgovor Zagovornika načela enakosti.

Ta v svoji odločbi ugotavlja, da je LPP kršil prepoved diskriminacije po Zakonu o varstvu pred diskriminacijo in da je posegel tudi v svobodo izražanja, ki je vsakemu, tudi pravnim osebam, zagotovljena v skladu z ustavo.

Čeprav je odločba Zagovornika le mnenje in nikogar pravno ne zavezuje, pa je za nas, Zavod ŽIV!M, izjemnega pomena, saj gre za mnenje državnega organa. To pa bi v naši demokratični državi moralo imeti določeno težo. Smo pa pred kratkim dobili obvestilo Zagovornika, da je LPP pred Upravnim sodiščem vložil tožbo, s katero izpodbija navedeno odločbo. Na zavodu verjamemo, da bo ta odločba Zagovornika, ki se je res temeljito poglobil v primer in ga preučil, obveljala, saj njegovo mnenje ni pristransko, ampak se je pri svojem delu skliceval na sodno prakso in odločbe ustavnega sodišča posameznih primerih.

Povezava do celote: www.zavod-zivim.si

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...