Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP (foto: Zavod Živim)
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP

Zavod ŽIV!M : LPP

Slovenija | 04.12.2019, 14:31 Marta Jerebič

Mineva eno leto od odstranitve oglasa Zavoda Živim z avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa. Od vseh vloženih prijav je najbolj pomemben odgovor Zagovornika načela enakosti.

Ta v svoji odločbi ugotavlja, da je LPP kršil prepoved diskriminacije po Zakonu o varstvu pred diskriminacijo in da je posegel tudi v svobodo izražanja, ki je vsakemu, tudi pravnim osebam, zagotovljena v skladu z ustavo.

Čeprav je odločba Zagovornika le mnenje in nikogar pravno ne zavezuje, pa je za nas, Zavod ŽIV!M, izjemnega pomena, saj gre za mnenje državnega organa. To pa bi v naši demokratični državi moralo imeti določeno težo. Smo pa pred kratkim dobili obvestilo Zagovornika, da je LPP pred Upravnim sodiščem vložil tožbo, s katero izpodbija navedeno odločbo. Na zavodu verjamemo, da bo ta odločba Zagovornika, ki se je res temeljito poglobil v primer in ga preučil, obveljala, saj njegovo mnenje ni pristransko, ampak se je pri svojem delu skliceval na sodno prakso in odločbe ustavnega sodišča posameznih primerih.

Povezava do celote: www.zavod-zivim.si

Slovenija, Sociala
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.