Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP (foto: Zavod Živim)
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP

Zavod ŽIV!M : LPP

04.12.2019, 14:31 Marta Jerebič

Mineva eno leto od odstranitve oglasa Zavoda Živim z avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa. Od vseh vloženih prijav je najbolj pomemben odgovor Zagovornika načela enakosti.

Ta v svoji odločbi ugotavlja, da je LPP kršil prepoved diskriminacije po Zakonu o varstvu pred diskriminacijo in da je posegel tudi v svobodo izražanja, ki je vsakemu, tudi pravnim osebam, zagotovljena v skladu z ustavo.

Čeprav je odločba Zagovornika le mnenje in nikogar pravno ne zavezuje, pa je za nas, Zavod ŽIV!M, izjemnega pomena, saj gre za mnenje državnega organa. To pa bi v naši demokratični državi moralo imeti določeno težo. Smo pa pred kratkim dobili obvestilo Zagovornika, da je LPP pred Upravnim sodiščem vložil tožbo, s katero izpodbija navedeno odločbo. Na zavodu verjamemo, da bo ta odločba Zagovornika, ki se je res temeljito poglobil v primer in ga preučil, obveljala, saj njegovo mnenje ni pristransko, ampak se je pri svojem delu skliceval na sodno prakso in odločbe ustavnega sodišča posameznih primerih.

Povezava do celote: www.zavod-zivim.si

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Sociala

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...

O avtorju