Nataša Ličen
Andrej Jerman
Tone Gorjup
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP (foto: Zavod Živim)
Plakat Zavoda Živim na avtobusu LPP

Zavod ŽIV!M : LPP

04.12.2019, 14:31 Marta Jerebič

Mineva eno leto od odstranitve oglasa Zavoda Živim z avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa. Od vseh vloženih prijav je najbolj pomemben odgovor Zagovornika načela enakosti.

Ta v svoji odločbi ugotavlja, da je LPP kršil prepoved diskriminacije po Zakonu o varstvu pred diskriminacijo in da je posegel tudi v svobodo izražanja, ki je vsakemu, tudi pravnim osebam, zagotovljena v skladu z ustavo.

Čeprav je odločba Zagovornika le mnenje in nikogar pravno ne zavezuje, pa je za nas, Zavod ŽIV!M, izjemnega pomena, saj gre za mnenje državnega organa. To pa bi v naši demokratični državi moralo imeti določeno težo. Smo pa pred kratkim dobili obvestilo Zagovornika, da je LPP pred Upravnim sodiščem vložil tožbo, s katero izpodbija navedeno odločbo. Na zavodu verjamemo, da bo ta odločba Zagovornika, ki se je res temeljito poglobil v primer in ga preučil, obveljala, saj njegovo mnenje ni pristransko, ampak se je pri svojem delu skliceval na sodno prakso in odločbe ustavnega sodišča posameznih primerih.

Povezava do celote: www.zavod-zivim.si

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Sociala

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

The Kelly Family (photo: The Kelly Family) The Kelly Family (photo: The Kelly Family)

Umrla je članica zasedbe The Kelly Family

Po kratki bolezni je umrla Barby Kelly, nekdanja članica zasedbe The Kelly Family. "Barby bomo pogrešali vsi, v naših spominih in srcih bo vedno z nami," so sporočili domači.

O avtorju