Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Najuglednejši strokovnjaki davčnega, finančno-računovodskega ter pravnega področja so Simič, Odar in Jaklič

Slovenija | 28.11.2019, 11:42 Alen Salihović

Podjetje Tax-Fin-Lex je objavilo rezultate izbora najuglednejših strokovnjakov z davčnega, finančnega in pravnega področja za letos. Novosti glede na lani ni. Tudi letos so obiskovalci portala Tax-Fin-Lex največ glasov namenili Ivanu Simiču, Marjanu Odarju in Klemenu Jakliču.

Med najuglednejše finaliste sta se na davčnem področju poleg davčnega svetovalca in nekdanjega direktorja davčne uprave Simiča uvrstila še Andreja Škofič Klanjšček iz družbe Deloitte Slovenija in Damijan Špes iz Davčne hiše Bilans.

Na drugem in tretjem mestu med finančnimi strokovnjaki sta se za direktorjem Slovenskega inštituta za revizijo Odarjem znašla Jožko Peterlin, ustanovitelj Inštituta za poslovne finance Smartfin, in direktorica računovodskega podjetja Biro Bonus.

V trojici najbolj uglednih pravnikov pa sta poleg ustavnega sodnika Jakliča še Andraž Teršek in vrhovni sodnik Erik Kerševan.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.