Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Svečke na torti (foto: Unsplash)
Svečke na torti

Čestitke, želje in pozdravi: Naprej, na poti v zlati jubilej!

Radijski utrip | 30.11.2019, 10:52 Rok Mihevc

Ob rojstnem dnevu ali obletnici je vsak vesel voščil in lepih želja. V teh dneh smo številnih deležni tudi mi, nekaj bi jih radi podelili tudi z vami, saj so namenjena tudi vsem našim poslušalcev, prijateljem in podpornikom.

Ob praznovanju srebrnega jubileja, 25. obletnice delovanja Vašega in »našega« radia Vam iskreno čestitamo. Želimo, da bi Vaš radio še naprej bogatil Slvoenski prostor, nas pa izpopolnjeval in osebno bogatil. Želimo, da nam boste še vnaprej zgled medsebojnega sožitja, dopolnjevanja in dokazali, da s spoštljivimi odnosi drug do drugega razvijate svojo ustvarjalno moč in jo delite z nami poslušalci.

Marija Žabjek, predsednika Društva katoliških pedagogov Slovenije

Dragi slavljenci, ob Vašem srebrnem jubileju sprejmite moje iskrene čestitke in globoko priznanje za Vaše veliko in vsestransko prepoznavno delo, ki ga z vsakim dnem bogato nadgrajujete. Z dobrimi željami bom še naprej spremljala Vaš program, z izrednim posluhom za ljudi, njihove duhovne potrebe in narodno zavedanje. Praznujem z Vami in Vas toplo pozdravljam ter nazdravljam našemu skupnemu prazniku.

Ljudmila Novak, evropska poslanka

V imenu Sveta slovenskih organizacij in v svojem osebnem imenu Vam čestitam ob 25. obletnici delovanja Radia Ognjišče in se Vam zahvaljujme za Vaše nezamenljivo delo pri prenašanju slovenske besede in krščanskih vrednot. Vse to je tud zelo pomembno za nas, Slovence v zamejstvu, saj je Vaša radijska postaja imela vedno poseben posluh za dogajanje onkraj meje Republike Slovenije in je povezano s slovenskim narodom. Žečimo Vam še naprej uspešnega radijskega ustvarjanja, da bi bilo Vaše poslanstvo vedno bolj cenjeno tako v matični državi slovenskega naroda kot v zamejstvu in po svetu ter da bi Vaše delo bilo deležno obilo božjega blagoslova.

Walter Bandelj, predsednik Sveta slovenskih organizacij

Dragi Franci in ves ansambel radia Ognjišče! Ob vaši 25. letnici delovanja vam v imenu Zavoda Antona Martina Slomška čestitamo in kličemo, še na mnoga desetletja! Ob tej priložnosti, ko se danes ne moremo z vami veseliti srebrnega jubileja na Brezjah, zaradi sovpadanja dogodkov ( 100 let Teološke fakultete), se vam zahvaljujemo za vse vaše delo in sodelovanje z našim Zavodom, kakor tudi za vso promocijo, ki ste nam jo nudili ob različnih dogodkih. Radio Ognjišče je vedno bolj edini alternativni glas v slovenskem govornem prostoru, ki postaja vsak dan bolj plehek, površen in ideološko zamejen. Bogu hvala, da ste in da boste še na prej glasnik krščanskega duha in tistih vrednot, brez katerih ne more preživeti ne posameznik, ne družina, ne narod in človeštvo. Hvala za vse in čestitke iz Zavoda, ki vas podpira in potrebuje.

Ivan J. Štuhec, vsi vodje enot in vsi zaposleni na Zavodu Antona Martina Slomška

Spoštovani in dragi kolegi, iz srca vam čestitamo ob obletnici Radia Ognjišče. Ob tem, ko se Bogu zahvaljujemo za vse dobro, ki ga je na svoji poti pustil Radio Ognjišče, tudi za dobro sodelovanje s hrvaškimi mediji in Hrvaškim društvom katoliških novinarjev, prosimo Gospoda, da tudi v prihodnje blagoslovi vaše delo in prizadevanja, da bo glas kristjanov jasen in slišen v javnosti. Toplo vas pozdravljamo in želimo vse dobro!

Hrvaško društvo katoliških novinarjev, predsednica Suzana Vrhovski in tajnica Marija Belošević

Z veseljem čestitava Radiju Ognjišče za srebrni jubilej. Enkratni in nenadomestljivi ste. Hvala in na mnoga leta!

Silva in Milan Matos

Ob okrogli obletnici vašega radia vam vsi iz Misijonskega središča Slovenije iz srca čestitamo. Že četrt stoletja s svojim ustvarjalnim delom in glasom, ki sega v vsak slovenski dom, učinkovito oznanjate veselo oznanilo. Kot taki ste za nas, ki delujemo na misijonskih poljanah, resnično nepogrešljivi. Hvala vam! Z željo po nadalnjem plodovitem sodelovanju vas lepo pozdravljamo in kličemo: Na mnoga leta!

Misijonsko središče Slovenije

Čestitam za praznik!

Rosvita Pesek, novinarka

Voščilo katoliškega portala Aleteia.si
Voščilo katoliškega portala Aleteia.si © Rok Mihevc
Vsem sodelavcem pošiljam iskrena voščila za srebrni jubilej Radija Ognjišča. Bogu hvala za vsakega izmed vas, ki s tako zavzetostjo in predanostjo opravljate zelo pomembno poslanstvo v našem prostoru in času. On Vas je po imenu poklical in izbral za svoje sodelavce in poslance, da širite Njegovo ljubezen, dobroto, upanje in veselo sporočilo evangelija! Vaša zavetnica Marija Pomagaj naj še naprej materinsko bedi nad vami in vas spremlja Božji blagoslov! Hvala, da ste to kar ste, ostanite še naprej tako ustvarjalni in pogumni! Bog naj bogato povrne vaše nesebično delo in služenje in vam daje svojega Duha, ki naj vse vodi in usmerja! Rade spremljamo Radio Ognjišče in poslušamo vaše bogate odaje. Hvala, hvala in Bog vas živi!

Marijine sestre, s. Irma Makše

Želim, da bi Radio Ognjišče šel naprej po tej poti. Ne samo naprej, ampak tudi korak hitreje. Da bi imeli pogum in vizijo ujeti čas. Vaša naloga je, da greste s časom in tudi nas, ki smo zaprti za zidovi cerkva, farovžev in sob, spravite ven in v tok s tem časom.

Gregor Čušin, dramski igralec

Ob srebnem jubileju vam želim, da bi skupaj katoliški mediji, predvsem pa vi, še višje poleteli, da bi nagovarjali še širše in bi z nasmehi na obrazih razširjali vse dobro, lepo in resnično, ter izžarevali božjo ljubezen do vsakega človeka, v vsem kar boste delali in novega ustvarjali. Dragi prijatelji, korajžno, veselo, hvaležno, ustvarjalno in predano naprej, na poti v zlati jubilej!

Tone Rode, Družina

 

Celotni ekipi Radia Ognjišče čestitam za izjemnih 25 let. Poslušalcem pa želim, da do vas prinesejo čim več dobrih zgodb, spodbunigh praks in dobrih misli. Rada rečem, da vse kar je pomembno, je da se zavedamo, kaj vse imamo, smo srečni in se imamo radi.

Tanja Skaza, direktorica podjetja Plastika Skaza

Radijski utrip, Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...