Jure Sešek
Aleš Karba
Alen Salihović

Blagoslov za naše delo vse tja do zlate obletnice

08.11.2019, 07:51 Tadej Sadar

Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega izmed sodelavcev, ki je imel ta privilegij srečanja s svetim očetom.

Tadej Sadar, odgovorni urednik: Ideja za obisk Svetega očeta ob obletnici našega radia je padla ob našem letošnjem prvem romanju v Rim, ko smo konec februarja snemali misijonski nagovor kardinala Tagleja. Marta je sprožila prvo domino in na koncu se je izrisala čudovita pot vse do srečanja iz oči v oči predvsem s človekom, pa čeprav je to sam papež.

Po ideji, o kateri smo že februarja govorili ob nepozabni večerji s sodelavci centra Aletti in z Natašo Govekar, ki je ena od direktoric na dikasteriju za komunikacijo, smo pripravili prošnjo, ki jo je nato posredovala v pravi urad. Od marca do novembra pa so sledile domine potrpežljivosti. Vsake toliko smo naši prijateljici Nataši pisali v Rim in spraševali po odgovoru na našo prošnjo, ki pa je prišel zgolj nekaj dni pred avdienco. Zelo hitro smo se morali organizirati in še preden smo se dobro zavedli smo pravzaprav že nazaj. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na Prefekta omenjenega dikasterija, Paola Ruffinija, ki se je osebno zavzel za naš obisk in nas prav tako lepo sprejel v Rimu.

Srebro kot simbol velja za čistost in za Božjo modrost. Njegovi previdnosti pa se imamo zahvaliti, da nas je pripeljala v naročje papeža Frančiška, ki z mnogimi dejanji pooseblja vrednote vere. Gledati po ekranu je eno, doživeti njegovo iskreno željo po tem, da se s človekom sreča, pa nekaj povsem drugega. Vse zdrave nas je pustil čakati in se najprej posvetil trpečim, ter nam s tem dejanjem povedal več kot v enournem predavanju. Kljub, zanj gotovo naporni avdienci, pa se je nato posvetil vsakemu posebej, ga pogledal v oči s takšnim žarom in veseljem, da se je vtisnil v nas do konca naših dni. To smo prinesli nazaj in pa njegov blagoslov, za naše delo vse tja do zlate obletnice, pa tudi za vse vas, dragi naši prijatelji, s katerimi se skupaj veselimo življenja že 25 let.

Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco
Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco © Rok Mihevc

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dogodki

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček) Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček)

Gabriel Kavčič za Domovino: Nauk utišanih zvonov

Že prejšnjo nedeljo smo poročali, da so po odredbi tržaškega sodišča v Dolini pri Trstu zasegli zvonove v mogočnem zvoniku tamkajšnje župnije sv. Urha. Razlog za to naj bi bila tožba šestih ...

Mediji, novinarji (photo: Pixabay) Mediji, novinarji (photo: Pixabay)

Kdo si zasluži moj glas?

Tem, ki bi jih rad komentiral v tokratnem Našem pogledu, je veliko. Epidemije in njenega poteka se bom izognil, ker menim, da so tisti, ki jim je mar za sodržavljane, ali cepljeni ali pa se strogo ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...