Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Blagoslov za naše delo vse tja do zlate obletnice

Dogodki | 08.11.2019, 07:51 Tadej Sadar

Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega izmed sodelavcev, ki je imel ta privilegij srečanja s svetim očetom.

Tadej Sadar, odgovorni urednik: Ideja za obisk Svetega očeta ob obletnici našega radia je padla ob našem letošnjem prvem romanju v Rim, ko smo konec februarja snemali misijonski nagovor kardinala Tagleja. Marta je sprožila prvo domino in na koncu se je izrisala čudovita pot vse do srečanja iz oči v oči predvsem s človekom, pa čeprav je to sam papež.

Po ideji, o kateri smo že februarja govorili ob nepozabni večerji s sodelavci centra Aletti in z Natašo Govekar, ki je ena od direktoric na dikasteriju za komunikacijo, smo pripravili prošnjo, ki jo je nato posredovala v pravi urad. Od marca do novembra pa so sledile domine potrpežljivosti. Vsake toliko smo naši prijateljici Nataši pisali v Rim in spraševali po odgovoru na našo prošnjo, ki pa je prišel zgolj nekaj dni pred avdienco. Zelo hitro smo se morali organizirati in še preden smo se dobro zavedli smo pravzaprav že nazaj. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na Prefekta omenjenega dikasterija, Paola Ruffinija, ki se je osebno zavzel za naš obisk in nas prav tako lepo sprejel v Rimu.

Srebro kot simbol velja za čistost in za Božjo modrost. Njegovi previdnosti pa se imamo zahvaliti, da nas je pripeljala v naročje papeža Frančiška, ki z mnogimi dejanji pooseblja vrednote vere. Gledati po ekranu je eno, doživeti njegovo iskreno željo po tem, da se s človekom sreča, pa nekaj povsem drugega. Vse zdrave nas je pustil čakati in se najprej posvetil trpečim, ter nam s tem dejanjem povedal več kot v enournem predavanju. Kljub, zanj gotovo naporni avdienci, pa se je nato posvetil vsakemu posebej, ga pogledal v oči s takšnim žarom in veseljem, da se je vtisnil v nas do konca naših dni. To smo prinesli nazaj in pa njegov blagoslov, za naše delo vse tja do zlate obletnice, pa tudi za vse vas, dragi naši prijatelji, s katerimi se skupaj veselimo življenja že 25 let.

Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco
Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco © Rok Mihevc

Dogodki
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...