Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Blagoslov za naše delo vse tja do zlate obletnice

Dogodki | 08.11.2019, 07:51 Tadej Sadar

Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega izmed sodelavcev, ki je imel ta privilegij srečanja s svetim očetom.

Tadej Sadar, odgovorni urednik: Ideja za obisk Svetega očeta ob obletnici našega radia je padla ob našem letošnjem prvem romanju v Rim, ko smo konec februarja snemali misijonski nagovor kardinala Tagleja. Marta je sprožila prvo domino in na koncu se je izrisala čudovita pot vse do srečanja iz oči v oči predvsem s človekom, pa čeprav je to sam papež.

Po ideji, o kateri smo že februarja govorili ob nepozabni večerji s sodelavci centra Aletti in z Natašo Govekar, ki je ena od direktoric na dikasteriju za komunikacijo, smo pripravili prošnjo, ki jo je nato posredovala v pravi urad. Od marca do novembra pa so sledile domine potrpežljivosti. Vsake toliko smo naši prijateljici Nataši pisali v Rim in spraševali po odgovoru na našo prošnjo, ki pa je prišel zgolj nekaj dni pred avdienco. Zelo hitro smo se morali organizirati in še preden smo se dobro zavedli smo pravzaprav že nazaj. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na Prefekta omenjenega dikasterija, Paola Ruffinija, ki se je osebno zavzel za naš obisk in nas prav tako lepo sprejel v Rimu.

Srebro kot simbol velja za čistost in za Božjo modrost. Njegovi previdnosti pa se imamo zahvaliti, da nas je pripeljala v naročje papeža Frančiška, ki z mnogimi dejanji pooseblja vrednote vere. Gledati po ekranu je eno, doživeti njegovo iskreno željo po tem, da se s človekom sreča, pa nekaj povsem drugega. Vse zdrave nas je pustil čakati in se najprej posvetil trpečim, ter nam s tem dejanjem povedal več kot v enournem predavanju. Kljub, zanj gotovo naporni avdienci, pa se je nato posvetil vsakemu posebej, ga pogledal v oči s takšnim žarom in veseljem, da se je vtisnil v nas do konca naših dni. To smo prinesli nazaj in pa njegov blagoslov, za naše delo vse tja do zlate obletnice, pa tudi za vse vas, dragi naši prijatelji, s katerimi se skupaj veselimo življenja že 25 let.

Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco
Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco © Rok Mihevc

Dogodki
Družina Bec (photo: osebni arhiv družine Bec) Družina Bec (photo: osebni arhiv družine Bec)

Starši smo danes pred novimi izzivi

Z današnjim praznik Gospodovega oznanjenja Mariji zaključujemo tudi Teden družine. Od ponedeljka do petka so se družine iz celotne Slovenije zbirale na večerni zoom povezavi, med katero so ...

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...