Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Sodelavci
Sodelavci "Radia Potica"

FOTO in VIDEO: Radio Potica?

Dogodki | 07.11.2019, 12:36 Tadej Sadar

Papež je v slovenščini blagoslovil Radio Ognjisce in vse vas, poslušalce! Ob prejemanju darila nas je v šali preimenoval v Radio Potica.

Srebro kot simbol velja za čistost in za Božjo modrost. Njegovi previdnosti pa se imamo zahvaliti, da nas je pripeljala v naročje papeža Frančiška, ki z mnogimi dejanji pooseblja vrednote vere.

Gledati po ekranu je eno, doživeti njegovo iskreno željo po tem, da se s človekom sreča, pa nekaj povsem drugega. Vse zdrave nas je pustil čakati in se najprej posvetil trpečim, ter nam s tem dejanjem povedal več kot v enournem predavanju. Kljub, zanj gotovo naporni avdienci, pa se je nato posvetil vsakemu posebej, ga pogledal v oči s takšnim žarom in veseljem, da se je vtisnil v nas do konca naših dni.

To smo prinesli nazaj in pa njegov blagoslov, za naše delo vse tja do zlate obletnice, pa tudi za vse vas, dragi naši prijatelji, s katerimi se skupaj veselimo življenja že 25 let.

Ob odhodu v Rim
Ob odhodu v Rim © Urša Sešek

Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco
Nataša Govekar nam je predala vstopnice za splošno avidenco © Rok Mihevc

Papež Frančišek na splošni avdienci
Papež Frančišek na splošni avdienci © Rok Mihevc

Svetemu očetu smo predali našo revijo PRO in potico
Svetemu očetu smo predali našo revijo PRO in potico © Rok Mihevc

Tudi radijci smo imeli ta privilegij, da smo se rokovali s papežem
Tudi radijci smo imeli ta privilegij, da smo se rokovali s papežem © Rok Mihevc

Na Trgu sv. Petra v Vatikanu
Na Trgu sv. Petra v Vatikanu © Rok Mihevc

 

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...