Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
SŠK - Slovenska škofovska konferenca (foto: Katoliška cerkev)
SŠK - Slovenska škofovska konferenca

Slovenski škofje na seji tudi o letu mladih

Cerkev na Slovenskem | 26.11.2019, 14:23 Marta Jerebič

Slovenski škofje so bili včeraj in danes zbrani na plenarni seji. Izrazili so podporo pogajanjem med Slovenijo in Svetim sedežem pri vprašanjih, ki še vedno ostajajo odprta.

Škofje so spregovorili o »letu mladih«, ki bo potekalo od septembra 2020 do septembra 2021, in o obisku prefekta Kongregacije za katoliško vzgojo, kardinala Giuseppa Versaldija. Ta se bo v četrtek udeležil slovesnosti ob 100. obletnici ustanovitve Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Škofje so potrdili obrednik za ekumensko poroko, ki ga bodo v primeru poroke med katoličani in evangeličani uporabljali predvsem v Prekmurju.

Sklenili so, da bo Nadškofija Maribor na spletu objavila matične knjige, ki vsebujejo podatke, starejše od sto let.

Škofje so se seznanili tudi z Letnim poročilom Katoliške Cerkve v Sloveniji za letošnje leto, ki bo objavljeno v decembru. Ob sklepu seje so sprejeli posebno izjavo s spodbudami vernikom za adventni čas 2019.

Gostje iz sosednjih škofovskih konferenc pa so predstavili načine, kako je poskrbljeno za socialno in ekonomsko varnost verskih delavcev, duhovnikov, katehetov in drugih, in kako se financira pastoralna dejavnost.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...