Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Teden Karitas: Dobro iz vsakega srca

Cerkev na Slovenskem | 25.11.2019, 10:18 Petra Stopar

S Tednom Karitas bomo obeležili 29-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. Letos nas nagovarja geslo »Dobro iz vsakega srca« in nas vabi najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski.

»Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda ter dobro delo,« menijo na Slovenski karitas.

Ta bo v sredo, 27. novembra, organizirala 29. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno v dvorani Golovec v Celju s pričetkom ob 20.00. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Vsakodnevno se žal srečujemo s številnimi družinami in posamezniki, ki so odvisni od pomoči drugih. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Vsako leto pred koncertom na Slomškovo Ponikvo poromajo prostovoljci in sodelavci Karitas. Letos bo ob 11.30 molitev in ob 12.00 sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof Alojzij Cvikl. Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas na telefonski številki 01 300 59 60 ali info@karitas.si in na vseh škofijskih Karitas.

Gledalci se boste lahko v sredo preko celega dneva in v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo na telefonsko številko 01 472 00 11. S svojim prispevkom boste družinam pomagali, da bodo lažje prenašale težave ter dobile možnost za človeka vrednejše življenje.

Podatki za nakazila na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Namen: Klic dobrote – pomoč družinam

Sklic: 00 3514

Koda namena:CHAR

BIC banke: LJBASI2X

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo Karitas, prvo adventno nedeljo, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja in predstavitve karitativnega dela.

Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...