Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Sveče (foto: Unsplash)
Sveče

Na Radiu Ognjišče se praznik pozna

Oddaje | 30.10.2019, 12:25 Rok Mihevc

Večkrat poudarjamo, da če hočete praznike občutiti, morate takrat poslušati program Radia Ognjišče. Tudi tokrat bo tako. V Sloveniji je dela prost dan 31. oktober, Dan reformacije, 1. november, ko kristjani slavimo Vse svete je državni praznik in temu v cerkvenem koledarju sledi še Spomin vseh vernih rajnih.

O Martinu Lutru, Primožu Trubarju, ekumenizmu in še o čem bodo v kratkih prispevkih 31. oktobra razmišljali evangeličanski škof Geza Erniša, profesor Bogdan Dolenc, profesor Metod Benedik in duhovnik Zvone Štrubelj. Prenos svete maše ta dan bo ob 19. uri.

Na praznik Vseh svetnikov bo sveta maša ob 10. uri. V kratkih prispevkih o svetnikih, svetosti, minevanju in smrti bo tako prvega kot drugega novembra razmišljal, nekdanji mariborskim nadškof Marjan Turnšek. Prisluhnili pa boste lahko tudi odlomkom besedila pokojnega profesorja Antona Strleta o prazniku svetnikov, ki je praznik veselja.

Na dan vseh vernih rajnih se bomo med drugim zaustavili ob vprašanjih življenja in onstranstva „Kaj se zgodi po smrti?“ Tako je naslov knjižice Davida Wintersa, ki je izšla pri Založbi Ognjišče. Oddajo na to temo bomo predvajali namesto glasbenih voščil. Ta dan še posebej molimo za svoje drage, ki so že umrli pa so morda še v kraju očiščevanja in zorenja za nebesa.

Vabljeni k spremljanju prazničnih dni na Radiu Ognjišče!

Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...