Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Tromeja (foto: ARO)
Tromeja

FOTO: Prvi črki osvojenega vrha sta ostali isti ...

Oddaje | 28.10.2019, 08:26 Rok Mihevc

Ob srebrnem jubileju našega Radia Ognjišče se vsakega 25. v mesecu odpravimo na vrh, na katerem stoji eden od naših oddajnikov. Tudi oktober ni bil izjema, v petek smo v čudovitem razgledu okusili lepo barvito jesen.

Pa se spomnimo, kje vse smo že bili. Začeli smo na Nanosu, mesec kasneje smo se povzpeli na Boč, sledil je obisk Kupa nad Baško grapo. V razcvetu pomladi smo občudovali Plečnikovo dediščino v parku Šance nad Ljubljano, junija smo se povzpeli na Krvavec.

V navali vročine smo odšli na Kanin in se ustavili v Bovcu, avgust nas je vodil na Koroško do Šteharskega vrha in Uršljo goro, septembra smo bili med vinogradi in mehkimi goricami na Trški gori. In tu je oktober, ko smo stopili do oddajnika Brvogi, potem pa smo imeli namen priti do Trupejevega poldneva, a žal tokrat zaradi ovir na cesti nismo prišli do izhodišča. Smo pa zato odšli na Tromejo, oz. Peč, kjer je bilo tudi zelo lepo, s čudovitimi razgledi.

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc
In kako smo tokratno akcijo doživeli sodelavci, ki smo hodili med čudovitimi jesenskimi barvami? Izidor: »V spominu mi ostajajo čudoviti macesni in tla, na katere se to jesensko listje spušča.« Urša: »Najbolj fajn mi je družba sodelavcev, ker so vsi krasni.« Boštjan: »Lepo vreme.« Matej: »Lepo vreme, prijetna družba in uživanje ob hoji.« Rok: »Čudoviti razgledi za čudovite fotografije.«

© Rok Mihevc

Pri našem oddajniku
Pri našem oddajniku © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

 

Oddaje
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...