Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Kakšne barve ste pa vi? (foto: Učila)
Kakšne barve ste pa vi?

Kakšne barve ste pa vi?

Oddaje | 19.10.2019, 06:01 Rok Mihevc

Vsi smo se že kdaj spraševali, zakaj nekateri ničesar ne razumejo. Tudi o tem smo razmišljali v oddaji »Sol in luč«, v kateri smo predstavili knjigo z izzivalnim naslovom »Obkroženi z idioti«, avtorja Thomasa Eriksona. V njej govori o štirih vrstah vedenjskih tipov.

Zakaj so nekateri molčeči, drugi pa govorijo kot dež? Zakaj nekateri vedno govorijo po resnici, drugi pa nikoli? Zakaj nekateri sodelavci pridejo pravočasno, drugim pa to uspe le redko? Zakaj so mi nekateri všeč bolj kot drugi?

Knjiga govori o sistemu DISA – gre za kratico za dominantnost, iniciativnost, stabilnost in analizično sposobnost. Ti štirje izrazi so poglavitni osebnostni tipi, ki opisujejo, kako se nekdo vidi v odnosu do svojega okolja, vsak izmed teh pa je povezan z barvo. Rdeči so dominantni in gospodovalni, rumeni družabni in optimistični, zeleni so sproščeni in prijazni, modri pa analitični in natančni.

Že veste katere barve ste vi?
Podrobni razlagi prisluhnite v posnetku oddaje.

Oddaje, Sol in luč
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...