Alen SalihovićAlen Salihović
22. gala koncert Radia Ognjišče (foto: Rok Mihevc)
22. gala koncert Radia Ognjišče

25. gala koncert Radia Ognjišče

Dogodki | 15.10.2019, 14:30 Rok Mihevc

Za vsako leto Radia Ognjišče gala koncert. In tako pripravljamo ob radijskem srebrnem jubileju 25. gala koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v nedeljo, 24. novembra ob 15.00 in 19.00.

Na jubilejnem gala koncertu bosta pevke in glasbene skupine spremljala kar dve glasbeni zasedbi: 60 članski simfonični orkester Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in zasedba Kranjci. Da bodo pesmi prišle še bolj do izraza, bo pomagal 20 članski gala zbor. Solisti pa bodo: sopranistki Mojca Bitenc Križaj in Eva Černe, mezzosopranistki Irena Yebuah Tiran in Nuška Drašček, tenorist Klemen Torkar in baritonist Jože Vidic. Z eno ali več pesmi se bodo tudi predstavili Alenka Godec, Irena Vrčkovnik, Nuša Derenda, Gregor Ravnik, Slovenski oktet in Kvatropirci.

Da imamo radijci v svoji sredi pevske talente, smo že večkrat pokazali. Zato brez njih ne bo šlo na gala koncertu. In to bodo: Urša Sešek, Petra Stopar, Jure Sešek, Andrej Jerman, Ivan Hudnik in Marjan Bunič. Skozi praznični večer pa bodo z besedo vodili Nataša Ličen, Matjaž Merljak, Jože Bartolj in Blaž Lesnik.

Vstopnice so na voljo v tajništvu Radia Ognjišče (01 512 11 26), na blagajni Cankarjevega doma in na Petrolovih bencinskih servisih. Cena vstopnice za parter in 1. balkon je 20 evrov, za 2. balkon 15 evrov.

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...