Slavi Košir
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Image 31820 (foto: Rok Mihevc)
Image 31820

VIDEO: Ritem srca: Polna dvorana navdušenih, ki so bili v utripu glasbe eno!

11.10.2019, 08:27 Rok Mihevc

Navdušenje in hvaležnost sta besedi, ki najbolje povzameta sinočnje dogajanje v osnovnošolski športni dvorani Alojzija Šuštarja v Šentvidu. Letošnji festival sodobne krščanske glasbe je združil približno 1700 ljubiteljev slavilnih pesmi.

Napolnjeno prizorišče, kakovostni glasbeniki, pevke in pevci so potrdilo o živosti tovrstnega ustvarjanja tudi v našem, slovenskem prostoru. Na krilih doseženega, vse v slavo Bogu, upamo, da bomo lahko v prihodnjih letih še razvijali in kakovostno nadgrajevali festival.

Bogu hvala!

Velik Hvala vsakomur, ki je kakorkoli pripomogel k uspešno izpeljanemu glasbenemu dogodku. Brez prizadevanj slehernega, odločitve vsakega posameznika, da pride in v pesmih slavi Gospoda, da s svojo udeležbo podpre ustvarjanje številnih glasbenikov, ki čutijo v sebi izvir, navdih za besedila in sestavljanje melodij, ne bi uspelo, kot je.

Ritem srca 2019, Andrej Jerman
Andrej Jerman © Rok Mihevc

Polna dvorana pomeni, da gremo v pravo smer

Po sklepu festivala je svoja prva občutja strnil, še v zanosu in prežet z neverjetno energijo ter evforijo zbranih v dvorani, pripravljalec Andrej Jerman: »Veselje, evforija! Polna dvorana pomeni, da gremo v pravo smer. V to je vključeno veliko ljudi in truda z različnih koncev. Zato je lepo videti, da je ta trud vsaj tako poplačan. Ko cela dvorana zapoje, je težko to prekositi. Tako glasba najbolj zaživi. Če vidiš, da ljudje pojejo, so jo vzeli za svojo in to je to.«

Festivalski band Ritma srca 2019
Festivalski band Ritma srca 2019 © Rok Mihevc
Festival je lahko za ustvarjalce tudi »dobra brca v zadnjo plat«

Na Radiu Ognjišče smo ugotovili, da je takšen festival skoraj nujno potreben, je povedal Andrej: "Te glasbe je toliko, kolikor je je, za svoj program jo potrebujemo, jo želimo imeti, radi jo vrtimo. Taki festivali so najboljša priložnost, da se to spodbuja in ustvarja. Da ti končni izdelki in ideje, ki jih je gotovo še veliko več, lahko zaživijo na odru in dobijo končno podobo studijskega posnetka." Andrejeva želja je vedno bila, da bi ta festival povezoval ljudi, ki to glasbo čutijo. "Torej glasbo, ki nosi sporočilo naše vere, naj bo to molitvena, pričevanjska ali izpovedna. Mislim, da taka priložnost ponudi možnost, da nekaj narediš do konca. Tudi po svojih izkušnjah vem, če nimaš roka, do katerega je treba pesem narediti, posneti in oddati v končni obliki, dostikrat človek odlaša... Če imaš rok, pa narediš. In festival je tudi po tej plati dobra brca v zadnjo plat."

Zbor Gimnazije Želimlje
Zbor Gimnazije Želimlje © Rok Mihevc

Projekt Canta!
Projekt Canta! © Rok Mihevc

Matej Šoklič
Matej Šoklič © Rok Mihevc

Skupina SPES
Skupina SPES © Rok Mihevc

Marko Nzobandora
Marko Nzobandora © Rok Mihevc

Tina Kadunc Tiana
Tina Kadunc Tiana © Rok Mihevc

Jera Hrovat
Jera Hrovat © Rok Mihevc

Ana Zajc Smolčnik
Ana Zajc Smolčnik © Rok Mihevc

Brigita Pintar
Brigita Pintar © Rok Mihevc

Skupina Svetnik
Skupina Svetnik © Rok Mihevc

Alfa in Omega
Alfa in Omega © Rok Mihevc

Z zadovoljstvom gledamo na še en uspeli projekt, na RITEM SRCA 2019 in kličemo HVALA tudi našima pokroviteljema:

Sponzorji
Sponzorji © Rok Mihevc

 

 

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Festival Ritem srca
p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

»Napad na korita je uspel.«

Zgodil se je končni razplet velike ofenzive slovenskega levega meščanskega razreda na vse možne pozicije. Desna opcija je izgubila vse volitve, levica ima zdaj absolutno oblast. Kako je to slabo ...