Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Zbor Gimnazije Želimlje (foto: splet)
Zbor Gimnazije Želimlje

Ritem srca 2019: Zbor Gimnazije Želimlje

| 10.10.2019, 07:55 Rok Mihevc

Mešani mladinski pevski zbor deluje od ustanovitve Gimnazije Želimlje leta 1991. Slovensko pesem so ponesli tudi v tujino, sodelujejo pa tudi na prireditvi Ritem srca.

V okviru dobrodelnih koncertov Slomškove ustanove so že večkrat nastopili na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani. Na Reviji mladinskih in otroških pevskih zborov v Zagorju ob Savi so prvič sodelovali leta 2002, leta 2004 pa so osvojili zlato plaketo in naslov najboljšega mešanega mladinskega pevskega zbora tekmovanja.

Na Mednarodnem mladinskem pevskem festivalu v Celju so sodelovali dvakrat (leta 2005 in 2007) in osvojili srebrno priznanje. V šolskem letu 2011/2012 je Mešani mladinski pevski zbor začel delovati projektno, priložnostno združijo glasove vse pevke in vsi pevci. Izvajajo različne zvrsti glasbe, predvsem duhovno-ritmično, popularno in filmsko glasbo.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...