Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Alfa in Omega (foto: Rok Mihevc)
Alfa in Omega

Ritem srca 2019: Alfa in Omega, Molitev

Dogodki | 09.10.2019, 09:42 Rok Mihevc

Alfa in Omega je glasbeni projekt priznanega glasbenega para Nade in Deča Žgur. Na Ritmu srca bo skupina zapela pesem z naslovom »Molitev«.

Skupina Alfa in Omega je z ustvarjanjem začela in bila ustanovljena pred 14 leti za projekt Life teen. To so bile mladinske maše, ki so najprej potekale za Bežigradom, nato pa pri frančiškanih na Tromostovju.

Nada Žur, ustanoviteljica in vodja zasedbe, se začetkov spominja:"vsako soboto smo prepevali v cerkvi z mladimi in za mlade – cilj pa je bil mlade skozi glasbo čibolj vključiti v skrivnost evharistije." Skupina, ki so jo na začetku sestavljali predvsem Nadini nekdanji dijaki in študenti, je kasneje prerasla okvirje projekta LifeTeen in si nadela novo ime – po Jezusu – Alfa in Omega. Še vedno redno sodelujejo pri raznih svetih mašah in snemajo različne pesmi – tako npr. že tradicionalno poskrbijo za slovensko pripredbo in posnetek himne svetovnega dneva mladih.

Njihov najbolj svež izdelek je nastal ob lanskem Marijafestu, na katerem so se predstavili s pesmijo: Mir, mir, mir, Mirjam. Pod glasbo za novo pesem sta se podpisala Dečo in Nada Žgur, besedilo pa je po neznanem avtorju priredila Nada Žgur. Z novo pesmijo Molitev pa se zasedba predstavlja tudi na odru Ritma srca 2019.

Skupina Alfa in Omega
Skupina Alfa in Omega © Rok Mihevc
Naslov: Molitev
Besedilo: Nada Žgur
Glasba: Nada Žgur
Aranžma: Nada Žgur

"O, moj JEZUS,
na zaupanju vate trdno stojim.
Moja rešitev za vse žive dni
je v Imenu JEZUS."

Dogodki, Festival Ritem srca
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.