Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Ritem srca 2019: Projekt Canta, Vse si mi

Dogodki | 03.10.2019, 09:00 Rok Mihevc

Projekt canta! je stalnica naših festivalov, ni dovolj, da jih slišite, njih morate tudi videti. Na Ritmu srca bodo zapeli pesem z naslovom »Vse si mi«.

Projekt canta! je po besedah Primoža Vasleta nastal prav tako, kot se imenuje – kot projekt. »Rekli smo, sestavimo nekaj hecnega za en festival, dobili smo se skupaj in si rekli, da ne bomo imeli nobenega člana, vsi bodo pridruženi. Ker je bila tista pesem tudi malce provokativna, smo si rekli, da mora biti tudi ime. Tako da smo dali naslov Projekt Canta: v slovenščini vemo, kaj pomeni, se pa dostikrat naslanjamo na latinščino, tam pa pomeni čisto nekaj drugega, pomeni poj – je velelnik od peti, zato je tudi klicaj na koncu.«

Naslov: Vse si mi
Besedilo: Primož Vasle
Glasba: Primož Vasle
Aranžma: Boštjan Čuvan, David Toman

»Prepustim se reki, da me vodi do izvira
in potujem vse do morja, do obzorja, ki odpira
pogled na širna polja, kjer zgodi se tvoja volja.
Objemi me za vse dni noči.
Poj mi pesmi o večnosti.«

Projekt Canta!
Projekt Canta! © Rok Mihevc

Dogodki, Festival Ritem srca
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.