Rok MihevcRok Mihevc

Papežu Frančišku se bodo izpolnile dolgoletne sanje

Svet | 14.09.2019, 15:46

Papež Frančišek ne počiva. Pravkar je sklenil afriško trunejo, a znan je že datum njegovega apostolskega potovanja v Azijo. Od 20. do 23. novembra se bo mudil na Tajskem, nato bo do 26. novembra še na obisku Japonske.

Podroben program bo Sveti sedež razgrnil pozneje. Znano je le to, da se bo sveti oče na Japonskem ustavil v Tokiu, Nagasakiju in Hirošimi, mnogi pričakujejo, da bo tam izrekel močan poziv k miru.

Z apostolskim potovanjem na Japonsko bo papež Frančišek med drugim izpolnil tudi svoje dolgoletne sanje. Kot mlad jezuit je namreč želel delovati kot misijonar v deželi vzhajajočega sonca, a mu je to preprečilo zdravje.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...