Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Forum v Tinjah (foto: Sodalitas.at)
Forum v Tinjah

Odprtja foruma pred Domom v Tinjah

Slovenci po svetu | 26.09.2019, 09:03 Matjaž Merljak

Katoliški dom prosvete Sodalitas v Tinjah ima nov prostor za srečanje na prostem - forum. Tam se bodo zdaj lahko ustavili ali zadržali obiskovalci številnih prireditev, tečajev, koncertov in razstav ter skupine, ki si pridejo ogledat Rupnikov mozaik v kapeli.

Rektor tinjskega doma Jože Kopeinig pravi, da je forum kraj, kjer se iskrijo misli, kjer teče izmenjava idej.

Na vrtu, kjer je nekdaj stal bazen in predstavljal rekreacijsko ponudbo za mlade in stare, je zdaj kamnita ploščad, na severu obdana s kamnitimi stopnicami in proti jugu odprta. Arhitekt foruma je Anton Reichmann.

Odprtja foruma v Tinjah
Odprtja foruma v Tinjah © Sodalitas.at

Na odprtju so po poročanju tednika Nedelja nastopili Vokalna skupina Lipa, Mladinski zbor SPD Danica, Vokalna skupina Sanje, Trio Korenika, Doppelquintett Griffen. Veronika Kušej in Martin Kuchling sta pripravila recital. Meditacije so bile posvečene kamnu in lipi. Kamnu, ki ga je domu podarilo podjetje Modre in lipi, ki stoji tik ob forumu in je bila zasajena ob samostojnosti Slovenije.

Rektor Jože Kopeinig, ki je ob navzočnosti duhovnikov Sodalitete forum blagoslovil, se zahvaljuje vsem, ki so za lepo okolico tinjskega doma darovali svoj dar ter k temu vabi tudi nove darovalce.

Jože Kopeinig
Jože Kopeinig © Sodalitas.at

Ob odprtju foruma
Ob odprtju foruma © Sodalitas.at

Slovenci po svetu, Kultura
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...