Damijana Medved
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Mitja Štular (foto: Tone Gorjup)
Mitja Štular

Avdio: Šoltesova zgodba že končana?

03.09.2019, 18:30 Tanja Dominko

Kdo bo vodil Uradni list, še ni znano. Zagotovo pa to ne bo nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes, za katerega imenovanje se je trudil desna roka predsednika vlade Brane Kralj. Odletela sta oba. Šoltes kot kandidat, pravi, da v teh političnih igrah ne želi sodelovati, Kralja je umaknil premier Šarec. Kakšen je nauk zgodbe?

O dogajanju smo pretekli teden obširno poročali. Zgodil se je pritisk na predsednico nadzornega sveta, naj izberejo Igorja Šoltesa, predsednica je zadevo prijavila KPK -ju, ta se z njo prednostno ukvarja, predsednik vlade Marjan Šarec je generalnemu sekretarju stranke Branetu Kralju pomahal v slovo. Je to vse, kar si javnost lahko obeta od primera, ko lahko govorimo o jasni korupciji? Publicist Mitja Štular upa, da ne, saj ima zgodba širše razsežnosti in javnost je že dobila vtis, kako se kadruje.

Šoltes je umaknil kandidaturo za to delovno mesto, za katerega sicer izpolnjuje vse razpisne pogoje in ima tudi potrebne izkušnje. Zdaj se zdi, kot da je užaljen, da se je za hrbtom dogajalo nekaj, o čemer se mu ni sanjalo. Štular pravi, da bi zgolj naivnež verjel, da ni vedel, kaj se dogaja. Je pa jasno, da si želi oprati ime, umik kandidature je tako zgolj piarovska poteza.

O kadrovskih povezavah smo v preteklosti že veliko govorili, različna prizadevanja so bila, da bi vsaj navzven prikazali, da se kadruje strokovno. Potem pa dočakamo izjavo premiera, ki pravi, da Šoltes ni bil njihov kandidat. Očitno so še vedno naši in njihovi, Štularja motijo tudi druge izjave Šarca, ki kažejo, da samega dejanja generalnega sekretarja niti ne obsoja, pač pa se obregne zgolj ob odzive nanj.

Je pa Erjavec kot predsednik stranke DESUS, na katere listi je Šoltes kandidiral za evropske volitve, tukaj povsem stranski igralec, v zadevo se ne želi vpletati, čeprav dvomi, kakšna je bila njegova dejanska vloga, obstajajo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...