Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Rok Mihevc
Mitja Štular (foto: Tone Gorjup)
Mitja Štular

Avdio: Šoltesova zgodba že končana?

03.09.2019, 18:30 Tanja Dominko

Kdo bo vodil Uradni list, še ni znano. Zagotovo pa to ne bo nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes, za katerega imenovanje se je trudil desna roka predsednika vlade Brane Kralj. Odletela sta oba. Šoltes kot kandidat, pravi, da v teh političnih igrah ne želi sodelovati, Kralja je umaknil premier Šarec. Kakšen je nauk zgodbe?

O dogajanju smo pretekli teden obširno poročali. Zgodil se je pritisk na predsednico nadzornega sveta, naj izberejo Igorja Šoltesa, predsednica je zadevo prijavila KPK -ju, ta se z njo prednostno ukvarja, predsednik vlade Marjan Šarec je generalnemu sekretarju stranke Branetu Kralju pomahal v slovo. Je to vse, kar si javnost lahko obeta od primera, ko lahko govorimo o jasni korupciji? Publicist Mitja Štular upa, da ne, saj ima zgodba širše razsežnosti in javnost je že dobila vtis, kako se kadruje.

Šoltes je umaknil kandidaturo za to delovno mesto, za katerega sicer izpolnjuje vse razpisne pogoje in ima tudi potrebne izkušnje. Zdaj se zdi, kot da je užaljen, da se je za hrbtom dogajalo nekaj, o čemer se mu ni sanjalo. Štular pravi, da bi zgolj naivnež verjel, da ni vedel, kaj se dogaja. Je pa jasno, da si želi oprati ime, umik kandidature je tako zgolj piarovska poteza.

O kadrovskih povezavah smo v preteklosti že veliko govorili, različna prizadevanja so bila, da bi vsaj navzven prikazali, da se kadruje strokovno. Potem pa dočakamo izjavo premiera, ki pravi, da Šoltes ni bil njihov kandidat. Očitno so še vedno naši in njihovi, Štularja motijo tudi druge izjave Šarca, ki kažejo, da samega dejanja generalnega sekretarja niti ne obsoja, pač pa se obregne zgolj ob odzive nanj.

Je pa Erjavec kot predsednik stranke DESUS, na katere listi je Šoltes kandidiral za evropske volitve, tukaj povsem stranski igralec, v zadevo se ne želi vpletati, čeprav dvomi, kakšna je bila njegova dejanska vloga, obstajajo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...