Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Mitja Štular (foto: Tone Gorjup)
Mitja Štular

Avdio: Šoltesova zgodba že končana?

Slovenija | 03.09.2019, 18:30 Tanja Dominko

Kdo bo vodil Uradni list, še ni znano. Zagotovo pa to ne bo nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes, za katerega imenovanje se je trudil desna roka predsednika vlade Brane Kralj. Odletela sta oba. Šoltes kot kandidat, pravi, da v teh političnih igrah ne želi sodelovati, Kralja je umaknil premier Šarec. Kakšen je nauk zgodbe?

O dogajanju smo pretekli teden obširno poročali. Zgodil se je pritisk na predsednico nadzornega sveta, naj izberejo Igorja Šoltesa, predsednica je zadevo prijavila KPK -ju, ta se z njo prednostno ukvarja, predsednik vlade Marjan Šarec je generalnemu sekretarju stranke Branetu Kralju pomahal v slovo. Je to vse, kar si javnost lahko obeta od primera, ko lahko govorimo o jasni korupciji? Publicist Mitja Štular upa, da ne, saj ima zgodba širše razsežnosti in javnost je že dobila vtis, kako se kadruje.

Šoltes je umaknil kandidaturo za to delovno mesto, za katerega sicer izpolnjuje vse razpisne pogoje in ima tudi potrebne izkušnje. Zdaj se zdi, kot da je užaljen, da se je za hrbtom dogajalo nekaj, o čemer se mu ni sanjalo. Štular pravi, da bi zgolj naivnež verjel, da ni vedel, kaj se dogaja. Je pa jasno, da si želi oprati ime, umik kandidature je tako zgolj piarovska poteza.

O kadrovskih povezavah smo v preteklosti že veliko govorili, različna prizadevanja so bila, da bi vsaj navzven prikazali, da se kadruje strokovno. Potem pa dočakamo izjavo premiera, ki pravi, da Šoltes ni bil njihov kandidat. Očitno so še vedno naši in njihovi, Štularja motijo tudi druge izjave Šarca, ki kažejo, da samega dejanja generalnega sekretarja niti ne obsoja, pač pa se obregne zgolj ob odzive nanj.

Je pa Erjavec kot predsednik stranke DESUS, na katere listi je Šoltes kandidiral za evropske volitve, tukaj povsem stranski igralec, v zadevo se ne želi vpletati, čeprav dvomi, kakšna je bila njegova dejanska vloga, obstajajo.

Slovenija, Politika
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Preozka vrata za Frančiška

Zakaj papež Frančišek po izvolitvi pred desetimi leti ni šel v Apostolsko palačo? Zakaj tako pogosto ponavlja: molite zame? In kje je vzrok, da je religija spet postala svetovna kategorija? O tem ...

Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas) Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas)

Ponekod se do hiš pride samo z oslom

Slovenska karitas je tudi letos v postni čas vstopila z dobrodelno akcijo, ki nosi naslov »Ne pozabimo«. To lahko vsak izmed nas jemlje kot prijazen opomnik, da v vsakdanu ne pozabljamo na ljudi v ...