Damijana Medved
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Papež: Pustimo se Mariji voditi za roko

15.08.2019, 15:40

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru prav tako spomnil na današnji praznik Marijinega vnebovzetja. Spomnil je, da je praznik spodbuda za vse, zlasti za tiste, ki jih stiskajo dvomi in žalost, ki je njihov pogled usmerjen navzdol in ga ne uspejo dvigniti.

Sveti oče je zbrane na Trgu sv. Petra na današnji praznik Marijinega vnebovzetja prisrčno spodbudil: »Glejmo navzgor, nebo je odprto; ne vliva strahu, ni daleč, saj je na pragu nebes mati, ki nas pričakuje. Kraljica nebes je in je naša mati. Rada nas ima, smehlja se nam in nam hitro priskoči na pomoč. Kot vsaka mati želi tudi ona za svoje otroke najboljše in nam pravi: »Dragoceni ste v Božjih očeh; niste ustvarjeni za male potešitve sveta, temveč za véliko nebeško veselje.« Da, saj je Bog veselje, ne naveličanost.«

Bog je veselje, je ponovil in povabil, naj se pustimo Mariji voditi za roko. Vsakokrat, ko v svoje roke vzamemo rožni venec in ga molimo, naredimo en korak v smeri tega velikega cilja življenja, je zatrdil. Še je spodbudil, naj nas pritegne resnična lepota in ne dovolimo, da bi nas vsrkale malenkosti. Izberemo naj veličino nebes. Ob koncu nagovora se je obrnil na Marijo, Sveto Devico, ki jo kličemo tudi kot Vrata nebeška z željo, naj nam pomaga vsak dan z zaupanjem in veseljem zreti tja, kjer je resnični dom, tja, kjer nas pričakuje ona, ki je naša mati.

Po molitvi angelovega čaščenja in blagoslovu je sveti oče opozoril na dogajanje v Južni Aziji. Monsunski dež je namreč terjal več življenj in povzročil veliko trpljenje, saj so številne družine ostale brez strehe nad glavo. Papež je zagotovil molitev za notranjo moč prizadetih in tudi reševalcev. Nato je blagoslovil približno 6 tisoč rožnih vencev, ki so jih sestre karmeličanke iz Betlehema pripravile za katoliške skupnosti v Siriji, da bi bili v molitvi blizu zlasti družinam, ki so zaradi vojne izgubile koga od domačih. Ob tem je sveti oče zagotovil, da je molitev, ki je prežeta z vero, mogočna in povabil, naj vanjo vključujemo zlasti prošnjo za mir na Bližnjem Vzhodu in po vsem svetu.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...