Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Oddih v Radencih (foto: Rok Mihevc)
Oddih v Radencih

Tudi poleti prijajo toplice

| 30.07.2019, 06:26 Rok Mihevc

Kratek poletni oddih poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih od 2. do 4. avgusta.

S Termami 3000 Radio Ognjišče že dolgo dobro sodeluje, tako smo si pri njih izborili dobre pogoje za kratek poletni oddih v Radencih. Pa ne samo dobro ceno, tudi vsebina bo lepa. Vsak dan bomo imeli skupno sveto mašo s farani radenske župnije Sv. Cirila in Metoda, ob večerih pa bo malo druženja in dobre volje.

Cena za dva POLNA penziona je 94 €, rezervacije na 02-512-22-00

Pridite zraven!

Če nimate prevoza, ni skrbi: za vas smo organizirali avtobus in Šentvida - odhod 2. avgusta ob 11. uri. Sedež si, po potrjeni rezervaciji v Radencih, lahko zagotovite, ko pokličete na Radio: 01-512-11-26

O zdravilišču

Zdravilišče Radenci piše svoje začetke v sredini 19. stoletja, ko je dr. Kar Henn, rojen leta 1809 na Frankolovem, na izviru zajel radensko »kislo vodo«, ki je postala svetovna uspešnica med naravnimi mineralnimi vodami.

Po vsebnosti ogljikovega dioksida spada naravna radenska mineralna voda med najbogatejše mineralne vode v Evropi, slavne tri srčke v svojem znaku pa je dobila zato, ker so tako lažje ločili tri vrelce. V Zdravilišču Radenci o treh srčkih pravijo, da srčki simbolizirajo tri neločljivo povezane elemente: zdraviliško tradicijo, srčnost zaposlenih in zveste goste.

 

 

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...