Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik
Oddih v Radencih (foto: Rok Mihevc)
Oddih v Radencih

Tudi poleti prijajo toplice

| 30.07.2019, 06:26 Rok Mihevc

Kratek poletni oddih poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih od 2. do 4. avgusta.

S Termami 3000 Radio Ognjišče že dolgo dobro sodeluje, tako smo si pri njih izborili dobre pogoje za kratek poletni oddih v Radencih. Pa ne samo dobro ceno, tudi vsebina bo lepa. Vsak dan bomo imeli skupno sveto mašo s farani radenske župnije Sv. Cirila in Metoda, ob večerih pa bo malo druženja in dobre volje.

Cena za dva POLNA penziona je 94 €, rezervacije na 02-512-22-00

Pridite zraven!

Če nimate prevoza, ni skrbi: za vas smo organizirali avtobus in Šentvida - odhod 2. avgusta ob 11. uri. Sedež si, po potrjeni rezervaciji v Radencih, lahko zagotovite, ko pokličete na Radio: 01-512-11-26

O zdravilišču

Zdravilišče Radenci piše svoje začetke v sredini 19. stoletja, ko je dr. Kar Henn, rojen leta 1809 na Frankolovem, na izviru zajel radensko »kislo vodo«, ki je postala svetovna uspešnica med naravnimi mineralnimi vodami.

Po vsebnosti ogljikovega dioksida spada naravna radenska mineralna voda med najbogatejše mineralne vode v Evropi, slavne tri srčke v svojem znaku pa je dobila zato, ker so tako lažje ločili tri vrelce. V Zdravilišču Radenci o treh srčkih pravijo, da srčki simbolizirajo tri neločljivo povezane elemente: zdraviliško tradicijo, srčnost zaposlenih in zveste goste.

 

 

Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...