Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Med pogovorom (foto: Maruša Prosen)
Med pogovorom

Na svetu ste zaradi ljubezni in vaša naloga je, da to ljubezen vrnete ljudem

| 20.06.2019, 08:37 Rok Mihevc

Zakaj pri njem želijo delajo tudi menedžerji velikih podjetjih in kako najti srečo in zadovoljstvo? Vse to lahko začutite v zgolj nekaj minutah intervjuja, ki smo ga posneli z gospodom Gutmannom.

Z direktorjem podjetja Sonnentor, Johannesom Gutmannom smo intervju posneli pred mesecem dni, ko je bil kot predavatelj povabljen na mednarodno konferenco na Brdo. Ukvarjajo se z ekološkim proizvodom čajev in začimb. Od ustanovitve, leta 1988, je zraslo s treh na 400 delavcev, obdelovalna površina pa s treh na 1000 hektarov.

»Skupno dobro namesto dobička. Sodelovanje namesto konkurence. Kjer sreča raste po naravni poti.« To so načela po katerih delujejo, iskrenost in nalezljivost teh misli pa s hitrostjo požara širi dejavnost, ki zajema že 40 držav, na razpis na prosta delovna mesta pa letno dobijo tudi po več kot 2000 prošenj. Če želite tudi vi izvedeti, zakaj pri njem želijo delajo tudi menedžerji velikih podjetjih in kako najti srečo in zadovoljstvo, prisluhnite pogovoru z gostom, ki je navdihnil polno dvorano kongresnega centra Brdo.

Odlomek iz intervjuja:

Vaš slogan je »Kjer sreča raste naravno.« Smo v iskanju sreče izgubili potrpljenje?

Da, seveda. Potrpljenje je ena od najbolj pomembnih stvari, ki jih potrebujemo za zaupanje v ljudi. Da vas sočlovek ne bo ubil, da vas ne bo zatrl, da vam ne bo jemal denarja. To je naše razmišljanje. Če razmišljaš tako, da ne boš nikogar ubil, te ne bo nihče ubil. Kar delate, boste dobili povrnjeno. To vam bo podarila narava, vaša družina, vaše podjetje in vaši uslužbenci. Skrbite zase in za okolje in tako se bo vse vrnilo k vam.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj.

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.