Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek avdienca (foto: Radio Vatikan)
Papež Frančišek avdienca

Ni prostora za egoizem v duši kristjana

Cerkev po svetu | 26.06.2019, 14:04 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri splošni avdienci govoril o življenju prvih krščanskih skupnosti, ki je opisano v apostolskih delih. Ljubezen do Boga in ljubezen do bratov sta bili dve temeljni potezi.

Evangelist Luka o prvih kristjanih pravi: Bili so stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah. Vsi verniki so živeli skupaj in si vse delili glede na potrebe. Cerkev v Jeruzalemu predstavi kot paradigmo vsake krščanske skupnosti, kot podobo bratstva:

»V nasprotju s človeško družbo, ki teži za lastnimi interesi, zanemarja druge ali pa jim celo škoduje, skupnost vernikov opusti individualizem, spodbuja delitev dobrin in solidarnost. Ni prostora za egoizem v duši kristjana,« je dejal papež in prosil Svetega Duha, da bi bile naše skupnosti kraji sprejemanja, novega življenja, solidarnosti in občestva; kraji, kjer bodo bogoslužja srečanje z Bogom in bodo postala občestvo z brati in sestrami; kraji, ki bodo odprta vrata nebeškega Jeruzalema.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...