Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Šmarna gora - Od vzhoda do vzhoda (foto: Od vzhoda do vzhoda v ranem jutru)
Šmarna gora - Od vzhoda do vzhoda

Jutri na Šmarno goro!

| 24.05.2019, 09:08 Rok Mihevc

Bliža se 25. maj in vsakega 25. v mesecu v jubilejnem letu Radia Ognjišče hodimo odgovorno in varno na pot. Tokrat zraven vabimo tudi poslušalke in poslušalce.

Ne bomo sicer šli čisto v okviru akcije Odgovorno na pot, varno na vrh, saj je ta vrh, kjer so naši oddajniki, še skrivnost. Mi pa vabimo na vrh, kjer je Marijina cerkev – vabimo na Šmarno goro! K sveti maši in šmarnični pobožnosti.

Zakaj ne bi šli skupaj?

Zato vabimo vse na parkirišče v Tacen, ob 9.45, ko bo tudi start. »Kdor želi priti sam, seveda dobrodošel, kdor pa bi šel rad skupinsko, ker mogoče ne pozna poti, ali bi se rad družil, vabljen na parkirišče ob tacenskem mostu. Hoja ni zahtevna, prehodili bomo cca. 350 višinskih metrov. Za izkušene pohodnike to pomeni slabe pol ure, mi si bomo vzeli uro in 15 minut, da ne bomo preveč preznojeni, da bomo k maši prišli ne preveč utrujeni. Če kdo ne bo zmogel ali bo šel počasi, se bomo prilagodili,« je povedala Urša Sešek in še enkrat povabila na lepo priložnost za skupno romanje.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...