Blaž Lesnik
Marko Zupan
Tanja Dominko
Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu (foto: Vestnik slovenske župnije Hamilton)
Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu

Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu

03.06.2019, 18:09 Matjaž Merljak

V Hamiltonu v Kanadi, v slovenski župniji svetega Gregorija Velikega, so imeli v nedeljo, 26. maja 2019, prvo sveto obhajilo. Tokrat sta bili le dve dekleti, in sicer Teya Škrban in Faith Čule-Allison.

To je bil praznik za vso skupnost, saj se vsi radi spominjajo dne, ko smo sami pristopili k angelski mizi. Ta dan je bila le ena maša, in to ob 10. uri dopoldne.

Najprej so se zbrali zunaj pred cerkvijo, pri kipu Marije Pomočnice, kjer sta dekleti položili cvetje v vazo pred Marij in med posvetilno molitvijo obnovili predanost Mariji, nato pa se v procesiji med petjem Marijinih pesmi napotili v cerkev, kjer sta pri maši pela mešani pevski zbor pod vodstvo Johna Horvata in ob spremljavi Carla Veglja na orglah in angleški pevski zbor, pod vodstvom Ivana Mertuka.

Prvoobhajaniki Teya in Faith
Prvoobhajaniki Teya in Faith © Vestnik slovenske župnije Hamilton

Prvo berilo je prebral Danijel Škrban, druga pa Katherine Čule. Teya in Faith sta sodelovali pri prošnjah, prinesli darove za mašo in po obhajilu prebrali zahvale, vsaka po eno tudi v slovenščini. Lorie Mramor je pomagala v pripravah in tudi pri bogoslužju, Olga Glavač pa je, kot vedno, čudovito lepo okrasila cerkev, pripravila mizico in cvetje pri Mariji in spekla tudi poseben kruh za prinašanje darov.

Olga Glavač s posebnim kruhom
Olga Glavač s posebnim kruhom © Vestnik slovenske župnije Hamilton

Skupinska fotografija
Skupinska fotografija © Vestnik slovenske župnije Hamilton

(vir: Vestnik slovenske župnije v Hamiltonu)

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenci po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa) S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa)

Zakaj s. Meta ne kupuje več avokada?

Verjetno ste se že nekajkrat vprašali, koliko sami prispevate k bolj trajnostnemu delovanju in razvoju družbe. Pa ste naredili kakšen korak več kot le to, da ste ločevali smeti ali šli peš do ...

S. Emanuela Žerdin (photo: Izidor Šček) S. Emanuela Žerdin (photo: Izidor Šček)

Kje je doma slovenščina?

V nedeljo, 21.februarja, smo praznovali mednarodni dan materinega jezika, ki je letos imel geslo JEZIKI BREZ MEJA. Unesco je tako želel spomniti, da so jeziki bistveni del civilizacijske kulture ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...