Slavi Košir
Marko Zupan
Meta Potočnik
Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu (foto: Vestnik slovenske župnije Hamilton)
Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu

Prvo sveto obhajilo v Hamiltonu

03.06.2019, 18:09 Matjaž Merljak

V Hamiltonu v Kanadi, v slovenski župniji svetega Gregorija Velikega, so imeli v nedeljo, 26. maja 2019, prvo sveto obhajilo. Tokrat sta bili le dve dekleti, in sicer Teya Škrban in Faith Čule-Allison.

To je bil praznik za vso skupnost, saj se vsi radi spominjajo dne, ko smo sami pristopili k angelski mizi. Ta dan je bila le ena maša, in to ob 10. uri dopoldne.

Najprej so se zbrali zunaj pred cerkvijo, pri kipu Marije Pomočnice, kjer sta dekleti položili cvetje v vazo pred Marij in med posvetilno molitvijo obnovili predanost Mariji, nato pa se v procesiji med petjem Marijinih pesmi napotili v cerkev, kjer sta pri maši pela mešani pevski zbor pod vodstvo Johna Horvata in ob spremljavi Carla Veglja na orglah in angleški pevski zbor, pod vodstvom Ivana Mertuka.

Prvoobhajaniki Teya in Faith
Prvoobhajaniki Teya in Faith © Vestnik slovenske župnije Hamilton

Prvo berilo je prebral Danijel Škrban, druga pa Katherine Čule. Teya in Faith sta sodelovali pri prošnjah, prinesli darove za mašo in po obhajilu prebrali zahvale, vsaka po eno tudi v slovenščini. Lorie Mramor je pomagala v pripravah in tudi pri bogoslužju, Olga Glavač pa je, kot vedno, čudovito lepo okrasila cerkev, pripravila mizico in cvetje pri Mariji in spekla tudi poseben kruh za prinašanje darov.

Olga Glavač s posebnim kruhom
Olga Glavač s posebnim kruhom © Vestnik slovenske župnije Hamilton

Skupinska fotografija
Skupinska fotografija © Vestnik slovenske župnije Hamilton

(vir: Vestnik slovenske župnije v Hamiltonu)

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenci po svetu
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...