Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Molitev (foto: Rok Mihevc)
Molitev

Če zaslišiš klic, ga razišči …

Cerkev na Slovenskem | 05.05.2019, 09:38 Petra Stopar

Tako pravi mati duhovnika, katehistinja in žena Nadja Mehle, ki je skupaj s šolsko sestro Veroniko Verbič za Radio Ognjišče govorila o pomenu molitve za odgovor na Božji klic. Geslo letošnjega Tedna molitve za duhovne poklice, ki poteka od 5. do 12. maja, je »Od vidnega k nevidnemu«.

Kot sporočajo s Tiskovnega urada Slovenske škofovske konference (SŠK), naj bo v tednu molitve živo in čim bolj zavzeto »poklicno« dogajanje predvsem v naših družinah, v župnijah ali skupinah, kjer delujemo. »Molímo in vabimo k molitvi, poživímo svojo poklicanost, pričujmo in vabímo k pričevanju življenja, poskrbímo za poglobljeno katehezo,« so še zapisali na SŠK.

Pri oblikovanju svetih maš ali molitvenih ur pred Najsvetejšim zakramentom duhovniki oz. katehisti lahko uporabijo gradivo iz priložnostne knjižice. V njej je na začetku objavljena poslanica papeža Frančiška za 56. Svetovni dan molitve za duhovne poklice, nagovori in prošnje pri svetih mašah, molitvene ure ter kateheza o duhovnih poklicih.

Vabljeni k poslušanju posnetka pogovora o molitvi za duhovne poklice v oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji, ki je bila na sporedu na tretjo velikonočno nedeljo, 5. maja.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Cerkev po svetu, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.