Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra

»Kjer je treba zajeziti zlo, mora nekdo ljubiti preko meja«

24.04.2019, 10:20 Marjana Debevec

Naša identiteta se oblikuje s tem, kar smo prejeli od drugih, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Razlagal je namreč vrstico iz molitve Oče naš, ki pravi: ’Kakor mi odpuščamo svojim dolžnikom’.

Kdor moli, se nauči reči hvala, na kar danes večkrat pozabljamo, je dejal sveti oče. Nikoli se namreč ne bomo Bogu dovolj zahvalili, saj nas On ljubi neskončno bolj kot mi Njega.

Obenem pa nam vedno ostaja tudi kaj, za kar moramo prositi odpuščanja. »Pomislimo na dneve, ki smo jih preživeli v lenobi, ali pa na trenutke, ko je naše srce prevzela zamera,« je dejal papež.

Da bi nam bilo odpuščeno, moramo najprej mi sami odpuščati drugim. Jezus namreč v človeške odnose vnaša moč odpuščanja, je poudaril sveti oče in dodal. »Vsega v življenju ne moremo rešiti s pravičnostjo. Še posebej tam, kjer je treba zajeziti zlo, mora nekdo ljubiti preko meja, da bi tako znova začel zgodbo milosti. Zlo pozna svoje maščevanje in če ga ne prekinemo, se lahko tako razširi, da zaduši ves svet. Zakon povračila, ki pravi: kar si mi storil, ti bom povrnil, Jezus zamenja z zakonom ljubezni: to, kar je Bog storil meni, bom jaz vrnil tebi!« je med katehezo še dejal papež Frančišek.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...