Robert Božič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra

»Kjer je treba zajeziti zlo, mora nekdo ljubiti preko meja«

24.04.2019, 10:20 Marjana Debevec

Naša identiteta se oblikuje s tem, kar smo prejeli od drugih, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Razlagal je namreč vrstico iz molitve Oče naš, ki pravi: ’Kakor mi odpuščamo svojim dolžnikom’.

Kdor moli, se nauči reči hvala, na kar danes večkrat pozabljamo, je dejal sveti oče. Nikoli se namreč ne bomo Bogu dovolj zahvalili, saj nas On ljubi neskončno bolj kot mi Njega.

Obenem pa nam vedno ostaja tudi kaj, za kar moramo prositi odpuščanja. »Pomislimo na dneve, ki smo jih preživeli v lenobi, ali pa na trenutke, ko je naše srce prevzela zamera,« je dejal papež.

Da bi nam bilo odpuščeno, moramo najprej mi sami odpuščati drugim. Jezus namreč v človeške odnose vnaša moč odpuščanja, je poudaril sveti oče in dodal. »Vsega v življenju ne moremo rešiti s pravičnostjo. Še posebej tam, kjer je treba zajeziti zlo, mora nekdo ljubiti preko meja, da bi tako znova začel zgodbo milosti. Zlo pozna svoje maščevanje in če ga ne prekinemo, se lahko tako razširi, da zaduši ves svet. Zakon povračila, ki pravi: kar si mi storil, ti bom povrnil, Jezus zamenja z zakonom ljubezni: to, kar je Bog storil meni, bom jaz vrnil tebi!« je med katehezo še dejal papež Frančišek.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...