Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Mečemo kamne obsodbe? Jezus odpira drugačno pot

07.04.2019, 12:34 Marta Jerebič

Poklicani smo - ne k obsojanju, ampak k zavedanju, da smo grešniki in da nam Bog lahko grehe odpusti. Tako nas papež Frančišek spodbuja ob današnjem evangeljskem odlomku o prešuštnici.

Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen, je znameniti Jezusov stavek iz evangeljske zgodbe o prešuštnici, ki jo pismouki in farizeji hočejo obsoditi s kamenjanjem. A ob teh besedah vsi odidejo. Jezus bi edini lahko vrgel kamen vanjo, a tega ne stori, saj Bog ne želi smrti vernika. Želi, da se spreobrne in živi.

»Ta prizor tudi vsakogar izmed nas vabi k zavedanju, da smo grešniki in da iz svojih rok izpustimo kamen blatenja, obsojanja, obrekovanja, ki ga včasih želimo vreči proti drugim.«

Jezus prešuštnici odpre novo pot, ki izhaja iz usmiljenja, pot, ki zahteva njeno prizadevanje, da ne greši več. To povabilo velja tudi za vsakogar izmed nas. V postnem času smo poklicani, da priznamo grehe in Boga prosimo odpuščanja. Vsako spreobrnjenje vodi v novo prihodnost, novo življenje,« je še dejal papež.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...