Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

Mečemo kamne obsodbe? Jezus odpira drugačno pot

07.04.2019, 12:34 Marta Jerebič

Poklicani smo - ne k obsojanju, ampak k zavedanju, da smo grešniki in da nam Bog lahko grehe odpusti. Tako nas papež Frančišek spodbuja ob današnjem evangeljskem odlomku o prešuštnici.

Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen, je znameniti Jezusov stavek iz evangeljske zgodbe o prešuštnici, ki jo pismouki in farizeji hočejo obsoditi s kamenjanjem. A ob teh besedah vsi odidejo. Jezus bi edini lahko vrgel kamen vanjo, a tega ne stori, saj Bog ne želi smrti vernika. Želi, da se spreobrne in živi.

»Ta prizor tudi vsakogar izmed nas vabi k zavedanju, da smo grešniki in da iz svojih rok izpustimo kamen blatenja, obsojanja, obrekovanja, ki ga včasih želimo vreči proti drugim.«

Jezus prešuštnici odpre novo pot, ki izhaja iz usmiljenja, pot, ki zahteva njeno prizadevanje, da ne greši več. To povabilo velja tudi za vsakogar izmed nas. V postnem času smo poklicani, da priznamo grehe in Boga prosimo odpuščanja. Vsako spreobrnjenje vodi v novo prihodnost, novo življenje,« je še dejal papež.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...