Damijana Medved
Matej Kržišnik
Tanja Dominko
Papež na letalu (foto: Vatican News)
Papež na letalu

Papež: Homoseksualna nagnjenja niso greh

02.04.2019, 10:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v pogovoru za špansko televizijo La Sexta dejal, da homoseksualna nagnjenja niso greh. »Če si nagnjen k jezi, to ni greh. Če pa si jezen in prizadeneš ljudi, grešiš,« je pojasnil in dodal, da je greh svobodno dejanje, v mislih, besedah in dejanjih.

Starše, ki pri svojih otrocih opazijo nenavadne stvari, pa je spodbudil, naj se posvetujejo s strokovnjakom, saj morda ne gre za homoseksualnost.

S temi besedami je pojasnil svoje komentarje lansko poletje, ko je dejal, da bi morali starši otroke, pri katerih odkrijejo homoseksualno vedenje, peljati k psihiatru.

Intervju je televizija predvajala v nedeljo, v njem pa je papež spregovoril še o spolnih zlorabah, Venezueli in Trumpu. O slednjem je dejal, se mu je zdelo nenavadno, kako so vsi komentirali njegov resen obraz, ko ga je pred dvema letoma sprejel v Vatikanu. »Pogosto se smejim … gotovo sem imel težave z jetri,« se je pošalil Frančišek.

Več na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic) Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic)

Papež se pripravlja na zgodovinski obisk

Papež Frančišek bo ta konec tedna kot prvi papež v zgodovini obiskal Irak. Potovanje je leta 2000 poskušal izvesti že sveti Janez Pavel II., a mu zaradi političnih okoliščin ni uspelo uresničiti ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...