Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Andrej Šinko
Papež na letalu (foto: Vatican News)
Papež na letalu

Papež: Homoseksualna nagnjenja niso greh

02.04.2019, 10:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v pogovoru za špansko televizijo La Sexta dejal, da homoseksualna nagnjenja niso greh. »Če si nagnjen k jezi, to ni greh. Če pa si jezen in prizadeneš ljudi, grešiš,« je pojasnil in dodal, da je greh svobodno dejanje, v mislih, besedah in dejanjih.

Starše, ki pri svojih otrocih opazijo nenavadne stvari, pa je spodbudil, naj se posvetujejo s strokovnjakom, saj morda ne gre za homoseksualnost.

S temi besedami je pojasnil svoje komentarje lansko poletje, ko je dejal, da bi morali starši otroke, pri katerih odkrijejo homoseksualno vedenje, peljati k psihiatru.

Intervju je televizija predvajala v nedeljo, v njem pa je papež spregovoril še o spolnih zlorabah, Venezueli in Trumpu. O slednjem je dejal, se mu je zdelo nenavadno, kako so vsi komentirali njegov resen obraz, ko ga je pred dvema letoma sprejel v Vatikanu. »Pogosto se smejim … gotovo sem imel težave z jetri,« se je pošalil Frančišek.

Več na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...