Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Meta Potočnik
Papež na letalu (foto: Vatican News)
Papež na letalu

Papež: Homoseksualna nagnjenja niso greh

02.04.2019, 10:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v pogovoru za špansko televizijo La Sexta dejal, da homoseksualna nagnjenja niso greh. »Če si nagnjen k jezi, to ni greh. Če pa si jezen in prizadeneš ljudi, grešiš,« je pojasnil in dodal, da je greh svobodno dejanje, v mislih, besedah in dejanjih.

Starše, ki pri svojih otrocih opazijo nenavadne stvari, pa je spodbudil, naj se posvetujejo s strokovnjakom, saj morda ne gre za homoseksualnost.

S temi besedami je pojasnil svoje komentarje lansko poletje, ko je dejal, da bi morali starši otroke, pri katerih odkrijejo homoseksualno vedenje, peljati k psihiatru.

Intervju je televizija predvajala v nedeljo, v njem pa je papež spregovoril še o spolnih zlorabah, Venezueli in Trumpu. O slednjem je dejal, se mu je zdelo nenavadno, kako so vsi komentirali njegov resen obraz, ko ga je pred dvema letoma sprejel v Vatikanu. »Pogosto se smejim … gotovo sem imel težave z jetri,« se je pošalil Frančišek.

Več na tej povezavi.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...