Jože Bartolj
Miha Močnik
Tone Gorjup
Papež na letalu (foto: Vatican News)
Papež na letalu

Papež: Homoseksualna nagnjenja niso greh

02.04.2019, 10:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v pogovoru za špansko televizijo La Sexta dejal, da homoseksualna nagnjenja niso greh. »Če si nagnjen k jezi, to ni greh. Če pa si jezen in prizadeneš ljudi, grešiš,« je pojasnil in dodal, da je greh svobodno dejanje, v mislih, besedah in dejanjih.

Starše, ki pri svojih otrocih opazijo nenavadne stvari, pa je spodbudil, naj se posvetujejo s strokovnjakom, saj morda ne gre za homoseksualnost.

S temi besedami je pojasnil svoje komentarje lansko poletje, ko je dejal, da bi morali starši otroke, pri katerih odkrijejo homoseksualno vedenje, peljati k psihiatru.

Intervju je televizija predvajala v nedeljo, v njem pa je papež spregovoril še o spolnih zlorabah, Venezueli in Trumpu. O slednjem je dejal, se mu je zdelo nenavadno, kako so vsi komentirali njegov resen obraz, ko ga je pred dvema letoma sprejel v Vatikanu. »Pogosto se smejim … gotovo sem imel težave z jetri,« se je pošalil Frančišek.

Več na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Evropska zastava (photo: Pixabay) Evropska zastava (photo: Pixabay)

Dan Evrope - Kako naprej?

Dan Evrope je za vsakega državljana stare celine velik praznik, čeprav ga zadnja leta doživljamo z grenkim priokusom. Zdi se, da je stara celina, ki se je po drugi svetovni vojni začela povezovati ...

Papež v nagovoru (photo: Vatican Media) Papež v nagovoru (photo: Vatican Media)

Kdor ljubi denar, ne ljubi kot Jezus

Na Trgu sv. Petra v Vatikanu se je danes zbralo veliko romarjev, močna zasedba je prišla iz Kolumbije in iz številnih zastav svoje dežele izoblikovala pravo pisano polje. Besede papeža Frančiška, ...