Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Rok Mihevc
Papež na letalu (foto: Vatican News)
Papež na letalu

Papež: Homoseksualna nagnjenja niso greh

02.04.2019, 10:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v pogovoru za špansko televizijo La Sexta dejal, da homoseksualna nagnjenja niso greh. »Če si nagnjen k jezi, to ni greh. Če pa si jezen in prizadeneš ljudi, grešiš,« je pojasnil in dodal, da je greh svobodno dejanje, v mislih, besedah in dejanjih.

Starše, ki pri svojih otrocih opazijo nenavadne stvari, pa je spodbudil, naj se posvetujejo s strokovnjakom, saj morda ne gre za homoseksualnost.

S temi besedami je pojasnil svoje komentarje lansko poletje, ko je dejal, da bi morali starši otroke, pri katerih odkrijejo homoseksualno vedenje, peljati k psihiatru.

Intervju je televizija predvajala v nedeljo, v njem pa je papež spregovoril še o spolnih zlorabah, Venezueli in Trumpu. O slednjem je dejal, se mu je zdelo nenavadno, kako so vsi komentirali njegov resen obraz, ko ga je pred dvema letoma sprejel v Vatikanu. »Pogosto se smejim … gotovo sem imel težave z jetri,« se je pošalil Frančišek.

Več na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...