Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Med žrtvami letalske nesreče v Etiopiji tudi misijonarja

12.03.2019, 18:01

V Zvezni upravi za letalski promet v ZDA se po letalski nesreči v Etiopiji še niso odločili za prizemljitev vseh boeingov 737 max 8. Kot so sporočili, se je preiskava nedeljske tragedije šele prav začela. A zagotovili so, da bodo nemudoma ukrepali, če bodo odkrili varnostne težave pri tem tipu letala. V manj kot pol leta sta namreč strmoglavila že dva boeinga 737 max 8. Medtem prihajajo na dan novi podatki o žrtvah zadnje katastrofe.

Spomnimo: Letalo, ki je bilo na poti iz etiopske prestolnice Adis Abeba v kenijsko glavno mesto Nairobi, se je zrušilo kmalu po vzletu. Umrlo je vseh 157 ljudi na krovu. Potniki so prihajali iz 35 držav, med njimi je bilo več kot 20 uslužbencev Združenih narodov.

Štiri svoje sodelavce je izgubila tudi dobrodelna organizacija iz ZDA Katoliška služba za pomoč. Vsi so bili Etiopijci, udeležiti so se nameravali izobraževalnega tečaja. V Katoliški službi za pomoč žalujejo za njimi, a hkrati želijo opozoriti na njihov nesebični prispevek trpečim. Molijo za vse, ki so izgubili svoje bližnje v tej tragediji.

V letalski nesreči sta umrla tudi duhovnik in redovnica iz Kenije. Oba sta bila misijonarja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...