Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Med žrtvami letalske nesreče v Etiopiji tudi misijonarja

12.03.2019, 18:01

V Zvezni upravi za letalski promet v ZDA se po letalski nesreči v Etiopiji še niso odločili za prizemljitev vseh boeingov 737 max 8. Kot so sporočili, se je preiskava nedeljske tragedije šele prav začela. A zagotovili so, da bodo nemudoma ukrepali, če bodo odkrili varnostne težave pri tem tipu letala. V manj kot pol leta sta namreč strmoglavila že dva boeinga 737 max 8. Medtem prihajajo na dan novi podatki o žrtvah zadnje katastrofe.

Spomnimo: Letalo, ki je bilo na poti iz etiopske prestolnice Adis Abeba v kenijsko glavno mesto Nairobi, se je zrušilo kmalu po vzletu. Umrlo je vseh 157 ljudi na krovu. Potniki so prihajali iz 35 držav, med njimi je bilo več kot 20 uslužbencev Združenih narodov.

Štiri svoje sodelavce je izgubila tudi dobrodelna organizacija iz ZDA Katoliška služba za pomoč. Vsi so bili Etiopijci, udeležiti so se nameravali izobraževalnega tečaja. V Katoliški službi za pomoč žalujejo za njimi, a hkrati želijo opozoriti na njihov nesebični prispevek trpečim. Molijo za vse, ki so izgubili svoje bližnje v tej tragediji.

V letalski nesreči sta umrla tudi duhovnik in redovnica iz Kenije. Oba sta bila misijonarja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa) S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa)

Zakaj s. Meta ne kupuje več avokada?

Verjetno ste se že nekajkrat vprašali, koliko sami prispevate k bolj trajnostnemu delovanju in razvoju družbe. Pa ste naredili kakšen korak več kot le to, da ste ločevali smeti ali šli peš do ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...