Matjaž Merljak
Andrej Jerman
Rok Mihevc
Papežev prihod v Maroko (foto: Vatican News)
Papežev prihod v Maroko

Papež je prispel v Maroko

30.03.2019, 14:48 Marjana Debevec

Sveti oče Frančišek je prispel v Maroko, kjer ga je najprej sprejel tamkajšnji kralj Mohammed VI., sledilo pa bo srečanje s predstavniki družbenega življenja in diplomatskega zbora.

Gre za izjemno pomembno in obenem občutljivo potovanje, s katerim papež nadaljuje medverski dialog z islamom, ki ga je posebej zaznamoval njegov obisk Združenih arabskih emiratov.

Nocoj je predviden obisk Inštituta Mohammed VI., kjer se bo srečal s študenti, in pa srečanje z migranti.

Jutrišnji dan bo sveti oče posvetil tamkajšnji majhni katoliški skupnosti. Dopoldne se bo srečal z duhovniki, redovniki in bogoslovci, obedoval bo z maroškimi škofi, popoldne pa bo daroval sveto mašo. V Vatikan se bo vrnil pozno zvečer.

Dodajmo še, da je sveti oče pred odhodom iz Vatikana v Domu sv. Marte pozdravil dve družini maroških migrantov, ki ju v Italiji gosti Skupnost. sv. Egidija.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...