Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup
Papežev prihod v Maroko (foto: Vatican News)
Papežev prihod v Maroko

Papež je prispel v Maroko

30.03.2019, 14:48 Marjana Debevec

Sveti oče Frančišek je prispel v Maroko, kjer ga je najprej sprejel tamkajšnji kralj Mohammed VI., sledilo pa bo srečanje s predstavniki družbenega življenja in diplomatskega zbora.

Gre za izjemno pomembno in obenem občutljivo potovanje, s katerim papež nadaljuje medverski dialog z islamom, ki ga je posebej zaznamoval njegov obisk Združenih arabskih emiratov.

Nocoj je predviden obisk Inštituta Mohammed VI., kjer se bo srečal s študenti, in pa srečanje z migranti.

Jutrišnji dan bo sveti oče posvetil tamkajšnji majhni katoliški skupnosti. Dopoldne se bo srečal z duhovniki, redovniki in bogoslovci, obedoval bo z maroškimi škofi, popoldne pa bo daroval sveto mašo. V Vatikan se bo vrnil pozno zvečer.

Dodajmo še, da je sveti oče pred odhodom iz Vatikana v Domu sv. Marte pozdravil dve družini maroških migrantov, ki ju v Italiji gosti Skupnost. sv. Egidija.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...