Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
L'Osservatore Romano (foto: www.osservatoreromano.va)
L'Osservatore Romano

Odstopilo celotno uredništvo ženske mesečne priloge vatikanskega dnevnika

Svet | 27.03.2019, 09:30 Marta Jerebič

Področje vatikanske komunikacije so znova pretresli odstopi. Za to se je odločilo celotno uredništvo ženskega mesečnika pri vatikanskem dnevniku L’Osservatore Romano.

Urednica mesečne priloge ’Ženske, Cerkev, svet’ Lucetta Scaraffia je v pismu papežu pojasnila, da so nadzor in izbor avtoric, ki naj bi bile zaupanja vredne, znova prevzeli moški, pobuda pa je tako utišana. Piše o ozračju nezaupanja.

Direktor dnevnika Andrea Monda, ki je na tem položaju tri mesece, je kritike zavrnil in dodal, da mesečna priloga ostaja, brez kakšnega koli klerikalizma pri tem. Zatrdil je, da je uredništvu zagotavljal popolno avtonomijo in svobodo.

Mesečnik, ki je nastal pred sedmimi leti, se je v zadnjem času lotil zelo perečih problemov, od izkoriščanja redovnic do njihovih zlorab s strani škofov.

Spomnimo, da sta po zamenjavi vodstva na področju vatikanske komunikacije zadnji dan lanskega leta odstopila tudi tiskovni predstavnik Greg Burke in njegova namestnica Paloma Ovejero.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.