Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Meta Potočnik
Pohod za življenje v Buenos Airesu (foto: Družina)
Pohod za življenje v Buenos Airesu

Marjanka Grohar: Hočemo, da Argentina brani vsako življenje!

22.03.2019, 13:19 Marta Jerebič

V Argentini jutri po vseh večjih mestih pripravljajo pohod za življenje. Spomnimo, da je senat lansko leto zavrnil zakon, ki bi dovoljeval splav do 14. tedna nosečnosti, a bo to znova vroča tema na oktobrskih splošnih volitvah.

Ne moremo pustiti, da se pobija nedolžne

Lani se je pohoda za življenje v 200 argentinskih mestih udeležilo več kot 2 milijona ljudi. Med letošnjimi udeleženci v Buenos Airesu bo tudi argentinska Slovenka Marjanka Grohar, doktorska študentka biologije. Pohoda se bo udeležila ker je prepričana, da je človeško življenje vredno, dragoceno, zato ga moramo braniti v vseh etapah razvoja, od spočetja do naravne smrti. "Ne moremo pustiti, da se pobija nedolžne otroke, ki so tudi argentinski državljani. Njihova smrt ne bo rešila staršev vseh socialnih in ekonomskih problemov, ki jih vodijo v tako obupano odločitev, kot je splav, ampak jih vodi samo v večjo praznino, bolečino, samoto."

Oktobra bodo v Argentini predsedniške in parlamentarne volitve. »Prepričani smo, da ne bomo volili kandidata, ki podpira splav.«

Od politikov zahtevajo celostne rešitve. »Iščejo naj, kako naj se reši otroka in mamic, ki se danes izpostavljajo ilegalnim načinom splava, ker jim nihče ne pokaže nobene druge rešitve. Iščejo naj, kako oba rešiti smrti in kako jim zagotoviti vredno in dostojanstveno življenje. Prepričani smo, da brez pravice do življenja ne moremo braniti nobenih drugih pravic. Hočemo, da Argentina brani vsako življenje,« je za naš radio še dejala Marjanka Grohar.

Raziskave v Argentini kažejo, da je 86 odstotkov žensk pripravljenih iti skozi nosečnost, ko vidijo, da imajo podporo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Bogoslovci (photo: Rok Mihevc) Bogoslovci (photo: Rok Mihevc)

Vsak, ki vstopi v semenišče, je svoja zgodba ...

Duhovnik Peter Kokotec se rad potaplja, zato mu ni bilo težko priti v oddajo Globine. S seboj pod gladino pa ni vzel še nobenega bogoslovca, s katerimi je do še pred kratkim imel veliko stika, saj ...