Marjan Bunič
Boštjan Smole
Andrej Šinko
Papež s čilskimi duhovniki, redovniki in redovnicami (foto: vaticannews.va)
Papež s čilskimi duhovniki, redovniki in redovnicami

Papež: Cerkev moramo ljubiti, tudi če v njej zaznamo grešnost

12.03.2019, 09:38 Marjana Debevec

V Vatikanu so predstavili papeževo poslanico za 56. svetovni dan molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali v nedeljo, 12. maja. Sveti oče v njej poziva k spremljanju mladih pri življenjskih odločitvah.

Sveti oče na prvem mestu omenja odločitev za zakonsko zvezo in družino, nato pa tudi poklice, povezane s svetom dela in posvečenega življenja, prizadevanja na področju človekoljubnosti in solidarnosti ter družbene in politične odgovornosti.

Ob tem poudarja, da ni večjega veselja kot tvegati življenje za Gospoda. Zato mlade vabi, naj se ne pustijo okužiti strahu, ki jih popolnoma ohromi.

Sveti oče v poslanici za svetovni dan molitve za duhovne poklice izpostavi tudi pomen občestev, kjer se naše krščansko življenje razvija. Ker je Cerkev naša mati, "jo moramo ljubiti, tudi kadar na njenem obličju zaznamo gube šibkosti in grehov, ter sami poskrbeti, da bo vedno lepša in svetlejša, in s tem priča Božje ljubezni v svetu", še zapiše papež Frančišek.

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je imenoval za celjskega škofa dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...