Jože Bartolj
Aleš Karba
Tanja Dominko
Papež s čilskimi duhovniki, redovniki in redovnicami (foto: vaticannews.va)
Papež s čilskimi duhovniki, redovniki in redovnicami

Papež: Cerkev moramo ljubiti, tudi če v njej zaznamo grešnost

12.03.2019, 09:38 Marjana Debevec

V Vatikanu so predstavili papeževo poslanico za 56. svetovni dan molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali v nedeljo, 12. maja. Sveti oče v njej poziva k spremljanju mladih pri življenjskih odločitvah.

Sveti oče na prvem mestu omenja odločitev za zakonsko zvezo in družino, nato pa tudi poklice, povezane s svetom dela in posvečenega življenja, prizadevanja na področju človekoljubnosti in solidarnosti ter družbene in politične odgovornosti.

Ob tem poudarja, da ni večjega veselja kot tvegati življenje za Gospoda. Zato mlade vabi, naj se ne pustijo okužiti strahu, ki jih popolnoma ohromi.

Sveti oče v poslanici za svetovni dan molitve za duhovne poklice izpostavi tudi pomen občestev, kjer se naše krščansko življenje razvija. Ker je Cerkev naša mati, "jo moramo ljubiti, tudi kadar na njenem obličju zaznamo gube šibkosti in grehov, ter sami poskrbeti, da bo vedno lepša in svetlejša, in s tem priča Božje ljubezni v svetu", še zapiše papež Frančišek.

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Škof dr. Andrej Saje (photo: Škofija Novo mesto) Škof dr. Andrej Saje (photo: Škofija Novo mesto)

Škofovsko posvečenje dr. Andreja Sajeta

V župnijski cerkvi v Mirni Peči bo popoldne škofovsko posvečenje prejel novi novomeški škof dr. Andrej Saje. Ob imenovanju je zapisal: »Zavedam se svoje krhkosti in odgovornosti tega poslanstva ...