Nataša Ličen
Miha Močnik
Tanja Dominko
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Splošna avdienca: Pridi k nam tvoje kraljestvo

06.03.2019, 14:12 Marta Jerebič

Papež je pri današnji splošni avdiencinadaljeval kateheze o očenašu, tokrat se je ustavil ob vrstici »pridi k nam tvoje kraljestvo«.

Svet je še vedno zaznamovan z grehom, z vojnami in številnimi oblikami izkoriščanja, z ljudmi, ki se ne spravijo med seboj in ne odpustijo. Ob takšni stvarnosti se mora kristjan zavedati, da se Božje kraljestvo ne vzpostavi z nasiljem. Božji način širjenja je blagost.

Besede ’pridi k nam tvoje kraljestvo’ niso grožnja, ampak veselo oznanilo. Jezus ne izvaja prozelitizma, ne širi strahu pred skorajšnjo Božjo sodbo ali občutka krivde za storjeno zlo, ampak prinaša veselo oznanilo odrešenja.

»Božje kraljestvo je zagotovo velika sila, a ne po kriterijih sveta. Zato se zdi, da nima nikoli absolutne večine. Je kakor kvas, ki se zamesi v moko: na videz izgine, a je ravno kvas tisti, ki omogoča vzhajanje testa,« je dejal papež.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Koalicija Za otroke gre (photo: STA) Koalicija Za otroke gre (photo: STA)

Ali bo potreben še četrti referendum?

Slovenci smo na treh referendumih v letih 2001, 2012 in 2015 potrdili temeljno pravico otroka do mame in očeta. Soustanovitelja Koalicije »Za otroke gre« sta 6.maja 2021 pred Ustavnim sodiščem ...

Čistila Nana (photo: ) Čistila Nana (photo: )

Učinkovito in ekološko iz Slovenije

Na poti ustvarjanja odličnega izdelka za nego doma in perila s kakovostjo na najvišji ravni, je slovenska ekipa strokovnjakov iskala navdih v naravi, od koder se je rodilo tudi ime novih ekoloških ...

Alenka Puhar (photo: STA) Alenka Puhar (photo: STA)

Poklon Francu Jezi

Tale maj je kot naročen za komentarje, ki stojijo na križišču aktualnega in zgodovinskega. Vse mogoče se mi utrinja, ampak zmagal je Franc Jeza. Za tem nenavadnim imenom – krstno je najbolj ...