Robert Božič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Splošna avdienca: Pridi k nam tvoje kraljestvo

06.03.2019, 14:12 Marta Jerebič

Papež je pri današnji splošni avdiencinadaljeval kateheze o očenašu, tokrat se je ustavil ob vrstici »pridi k nam tvoje kraljestvo«.

Svet je še vedno zaznamovan z grehom, z vojnami in številnimi oblikami izkoriščanja, z ljudmi, ki se ne spravijo med seboj in ne odpustijo. Ob takšni stvarnosti se mora kristjan zavedati, da se Božje kraljestvo ne vzpostavi z nasiljem. Božji način širjenja je blagost.

Besede ’pridi k nam tvoje kraljestvo’ niso grožnja, ampak veselo oznanilo. Jezus ne izvaja prozelitizma, ne širi strahu pred skorajšnjo Božjo sodbo ali občutka krivde za storjeno zlo, ampak prinaša veselo oznanilo odrešenja.

»Božje kraljestvo je zagotovo velika sila, a ne po kriterijih sveta. Zato se zdi, da nima nikoli absolutne večine. Je kakor kvas, ki se zamesi v moko: na videz izgine, a je ravno kvas tisti, ki omogoča vzhajanje testa,« je dejal papež.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...