Mateja Subotičanec
Aleš Karba
Andrej Šinko
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Splošna avdienca: Pridi k nam tvoje kraljestvo

06.03.2019, 14:12 Marta Jerebič

Papež je pri današnji splošni avdiencinadaljeval kateheze o očenašu, tokrat se je ustavil ob vrstici »pridi k nam tvoje kraljestvo«.

Svet je še vedno zaznamovan z grehom, z vojnami in številnimi oblikami izkoriščanja, z ljudmi, ki se ne spravijo med seboj in ne odpustijo. Ob takšni stvarnosti se mora kristjan zavedati, da se Božje kraljestvo ne vzpostavi z nasiljem. Božji način širjenja je blagost.

Besede ’pridi k nam tvoje kraljestvo’ niso grožnja, ampak veselo oznanilo. Jezus ne izvaja prozelitizma, ne širi strahu pred skorajšnjo Božjo sodbo ali občutka krivde za storjeno zlo, ampak prinaša veselo oznanilo odrešenja.

»Božje kraljestvo je zagotovo velika sila, a ne po kriterijih sveta. Zato se zdi, da nima nikoli absolutne večine. Je kakor kvas, ki se zamesi v moko: na videz izgine, a je ravno kvas tisti, ki omogoča vzhajanje testa,« je dejal papež.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa) S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa)

Zakaj s. Meta ne kupuje več avokada?

Verjetno ste se že nekajkrat vprašali, koliko sami prispevate k bolj trajnostnemu delovanju in razvoju družbe. Pa ste naredili kakšen korak več kot le to, da ste ločevali smeti ali šli peš do ...

S. Emanuela Žerdin (photo: Izidor Šček) S. Emanuela Žerdin (photo: Izidor Šček)

Kje je doma slovenščina?

V nedeljo, 21.februarja, smo praznovali mednarodni dan materinega jezika, ki je letos imel geslo JEZIKI BREZ MEJA. Unesco je tako želel spomniti, da so jeziki bistveni del civilizacijske kulture ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...