Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Splošna avdienca: Pridi k nam tvoje kraljestvo

06.03.2019, 14:12 Marta Jerebič

Papež je pri današnji splošni avdiencinadaljeval kateheze o očenašu, tokrat se je ustavil ob vrstici »pridi k nam tvoje kraljestvo«.

Svet je še vedno zaznamovan z grehom, z vojnami in številnimi oblikami izkoriščanja, z ljudmi, ki se ne spravijo med seboj in ne odpustijo. Ob takšni stvarnosti se mora kristjan zavedati, da se Božje kraljestvo ne vzpostavi z nasiljem. Božji način širjenja je blagost.

Besede ’pridi k nam tvoje kraljestvo’ niso grožnja, ampak veselo oznanilo. Jezus ne izvaja prozelitizma, ne širi strahu pred skorajšnjo Božjo sodbo ali občutka krivde za storjeno zlo, ampak prinaša veselo oznanilo odrešenja.

»Božje kraljestvo je zagotovo velika sila, a ne po kriterijih sveta. Zato se zdi, da nima nikoli absolutne večine. Je kakor kvas, ki se zamesi v moko: na videz izgine, a je ravno kvas tisti, ki omogoča vzhajanje testa,« je dejal papež.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...