Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Izšlo je marčevsko Ognjišče

Radijski utrip | 28.02.2019, 23:38 Matjaž Merljak

Post, družine in mladi so trije stebri nove, marčevske številke mesečnika Ognjišče. V studio smo povabili urednika Mateja Erjavca.

V marcu začnemo postni čas in v Ognjišču boste lahko našli spodbude Načrt za postni trening. Ker je v marcu teden družine, so k pogovoru povabili Tomaža Meršeta, predsednika društva Družinska pobuda. O pomenu družine govori pismo meseca, v rubriki Naš preizkušani pa preberite pogovor z zakoncema Saro in Bojanom Ahlin, ki je čudovito pričevanje o zakonski ljubezni tudi v preikušnjah in bolezni.

V Ognjišču pišejo o mladih, ki so na poti odločanja oziroma nadaljevanja svoje poklicne oz. študijske smeri. O mladih so se pogovarjali tudi nadškofom Alojzijem Cviklom.

Priloga bogato predstavi posamezno področje, tokrat je to Valentin Vodnik, pesnik, duhovnik, vsestranski narodni buditelj …

Ob 10-letnici sodelovanja z Gregorjem Čušinom so pri Ognjišču pripravili knjigo Zgodbe iz velike knjige in malega predala. Izvirne zgodbe, ki jih tesar Jožef pripoveduje svojemu sinu, so nekakšne ‘variacije’ na svetopisemske zgodbe. Knjigo je ilustriral kapucin Luka Modic. Knjiga bo izšla v prvih dneh marca, na voljo je že prednaročniška ponudba.

Radijski utrip
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...