Slavi Košir
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Izšlo je februarsko Ognjišče

01.02.2019, 14:43 Matjaž Merljak

Mesec februar je povezan s kulturo, saj osmega v mesecu praznujemo slovenski kulturni praznik, v tem mesecu je tudi svetovni dan bolnikov, v začetku meseca pa svečnica, dan posvečenega življenja. Kako so te vsebine prisotne v februarskem Ognjišču, nam je povedal urednik Matej Erjavec.

Gostja meseca je Ireno Avsenik Nabergoj, ki je veliko svojega raziskovanja posvetila duhovnosti pisatelja Ivana Cankarja.

Velja prebrati tudi intervju z Miranom Tepešem, ki se ga mnogi spomnite kot smučarskega skakalca, danes ga pa lahko vidimo kot pomočnika vodje tekmovanj svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih. Razložil je, kako je prišlo do uvedbe vetrne izravnave in tudi o svojih jadralskih podvigih.

Ognjišče je bilo na obisku pri izvajalcih Pomoči na domu v okviru doma ostarelih Rakičan v Prekmurju. V drugem nadaljevanju rubrike za zakonce Midva gradiva zakon je v ospredju gradnja in učenje pogovarjanja. V prilogi je tokrat zelo zanimiva predstavitev slovenske poštne znamke, ki praznuje 100-letnico.

Mladi sodelavci mesečnika so obiskali že 4. sejem ilustratorstva in se pobližje seznanili s to tehniko ustvarjanja. V Mladinski prilogi se Robert Friškovec sprašuje, kako mlade danes navdušit za mladinska srečanja, na straneh, ki jih pripravljajo z Združenjem animatorjev Slovenije, pravijo, da je zdaj čas, ko morajo animatorji zavihati rokave, na glasbenih straneh gostijo zelo uspešnega mladega slovenskega saksofonista, skladatelja in dirigenta Lenarta Krečiča.

Za tiste, ki iščejo navdih za potep na prostem, predstavljajo Pot Jeprškega učitelja pri Kranju in vabijo na potep na Nanos.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...