Marjan Bunič
Miha Močnik
Andrej Šinko
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Domnevna kraja denarja za človekoljubno pomoč ljudi pognala na ulice

15.02.2019, 17:18

Haiti pretresajo nasilni protesti proti predsedniku Jovenelu Moisu. Zahtevali so že več življenj. Tamkajšnji škofje pozivajo k iskanju skupnega dobrega in rešitve, ki bo upoštevala najboljše interese naroda.

Karibska država se sooča s težkimi razmerami. Vse hujša inflacija in očitki, da je prišlo do kraje denarja za človekoljubno pomoč in obnovo po uničujočem potresu leta 2010, so mnoge pognali na ulice. Moisa, ki se je povzpel na oblast pred dvema letoma, pozivajo k odstopu, a ta vztraja na položaju in poziva k dialogu.

Protesti trajajo že več dni in so se sprevrgli v spopade. ZDA so zato že umaknile vse nenujno osebje iz Haitija, Kanada je tam začasno zaprla svoje veleposlaništvo.

Na resnost trenutka so opozorili škofje. Prepričani so, da je treba združiti moči, da barka, na kateri so vsi skupaj, ne bo potonila. Povabili so tudi k molitvi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc) Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc)

Ali Bog bolje razume latinsko?

Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, ...