Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Domnevna kraja denarja za človekoljubno pomoč ljudi pognala na ulice

15.02.2019, 17:18

Haiti pretresajo nasilni protesti proti predsedniku Jovenelu Moisu. Zahtevali so že več življenj. Tamkajšnji škofje pozivajo k iskanju skupnega dobrega in rešitve, ki bo upoštevala najboljše interese naroda.

Karibska država se sooča s težkimi razmerami. Vse hujša inflacija in očitki, da je prišlo do kraje denarja za človekoljubno pomoč in obnovo po uničujočem potresu leta 2010, so mnoge pognali na ulice. Moisa, ki se je povzpel na oblast pred dvema letoma, pozivajo k odstopu, a ta vztraja na položaju in poziva k dialogu.

Protesti trajajo že več dni in so se sprevrgli v spopade. ZDA so zato že umaknile vse nenujno osebje iz Haitija, Kanada je tam začasno zaprla svoje veleposlaništvo.

Na resnost trenutka so opozorili škofje. Prepričani so, da je treba združiti moči, da barka, na kateri so vsi skupaj, ne bo potonila. Povabili so tudi k molitvi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Državni zbor (photo: Rok Mihevc) Državni zbor (photo: Rok Mihevc)

Čakš o »visečih« glasovih v državnem zboru

Prihodnji teden bo politično zelo pester. Poslanci bodo glasovali o razrešitvi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča in tudi o ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše. Nas, pri katerem ...

Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar ) Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar )

Poslovil se je Rajko Štefanič (1947 - 2021)

V dopolnjenem 75. letu se je po hudi bolezni poslovil Rajko Štefanič, kmet in gostilničar iz Zupančičevega hrama v Dragatušu, dolgoletni predsednik Zveze lastnikov gozdov Slovenije, ki si je ...