Marjan Bunič
Marko Zupan
Tanja Dominko
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Papež: Smo berači ljubezni

20.02.2019, 14:08 Marta Jerebič

Četudi nas morda naši starši niso ljubili, četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile, je tu vedno ljubezen Boga Očeta. To je pri splošni avdienci spomnil papež Frančišek, ki nadaljuje kateheze o očenašu.

Ljudje iščemo ljubezen od prvega dne življenja, smo berači ljubezni, a pogosto so odnosi zaznamovani z mejami in sebičnostjo. Človeška ljubezen ima dvolično naravo. Vsi imamo izkušnje, da smo ljubili medlo in neenakomerno. Papež Frančišek je naredil analizo človeške ljubezni, hkrati pa spomnil, da obstaja tudi druga ljubezen, ljubezen Očeta, ki je v nebesih. Nihče ne bi smel dvomiti, da to Ljubezen prejema.

»Božja ljubezen je vedno navzoča. Prerok Izaija pravi: »Mar pozabi žena svojega otročiča in se ne usmili otroka svojega telesa? A tudi če bi te one pozabile, te jaz ne pozabim.«

Četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile in nam v roki ne bi ostalo drugega kot prah, obstaja za vse nas goreča, edina in zvesta ljubezen Boga, je še dejal papež.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...