Marjan Bunič
Marko Zupan
Meta Potočnik
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Papež: Smo berači ljubezni

20.02.2019, 14:08 Marta Jerebič

Četudi nas morda naši starši niso ljubili, četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile, je tu vedno ljubezen Boga Očeta. To je pri splošni avdienci spomnil papež Frančišek, ki nadaljuje kateheze o očenašu.

Ljudje iščemo ljubezen od prvega dne življenja, smo berači ljubezni, a pogosto so odnosi zaznamovani z mejami in sebičnostjo. Človeška ljubezen ima dvolično naravo. Vsi imamo izkušnje, da smo ljubili medlo in neenakomerno. Papež Frančišek je naredil analizo človeške ljubezni, hkrati pa spomnil, da obstaja tudi druga ljubezen, ljubezen Očeta, ki je v nebesih. Nihče ne bi smel dvomiti, da to Ljubezen prejema.

»Božja ljubezen je vedno navzoča. Prerok Izaija pravi: »Mar pozabi žena svojega otročiča in se ne usmili otroka svojega telesa? A tudi če bi te one pozabile, te jaz ne pozabim.«

Četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile in nam v roki ne bi ostalo drugega kot prah, obstaja za vse nas goreča, edina in zvesta ljubezen Boga, je še dejal papež.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...