Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Splošna avdienca (foto: Vatican News)
Splošna avdienca

Papež: Smo berači ljubezni

20.02.2019, 14:08 Marta Jerebič

Četudi nas morda naši starši niso ljubili, četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile, je tu vedno ljubezen Boga Očeta. To je pri splošni avdienci spomnil papež Frančišek, ki nadaljuje kateheze o očenašu.

Ljudje iščemo ljubezen od prvega dne življenja, smo berači ljubezni, a pogosto so odnosi zaznamovani z mejami in sebičnostjo. Človeška ljubezen ima dvolično naravo. Vsi imamo izkušnje, da smo ljubili medlo in neenakomerno. Papež Frančišek je naredil analizo človeške ljubezni, hkrati pa spomnil, da obstaja tudi druga ljubezen, ljubezen Očeta, ki je v nebesih. Nihče ne bi smel dvomiti, da to Ljubezen prejema.

»Božja ljubezen je vedno navzoča. Prerok Izaija pravi: »Mar pozabi žena svojega otročiča in se ne usmili otroka svojega telesa? A tudi če bi te one pozabile, te jaz ne pozabim.«

Četudi bi se vse naše zemeljske ljubezni razblinile in nam v roki ne bi ostalo drugega kot prah, obstaja za vse nas goreča, edina in zvesta ljubezen Boga, je še dejal papež.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar ) Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar )

Poslovil se je Rajko Štefanič (1947 - 2021)

V dopolnjenem 75. letu se je po hudi bolezni poslovil Rajko Štefanič, kmet in gostilničar iz Zupančičevega hrama v Dragatušu, dolgoletni predsednik Zveze lastnikov gozdov Slovenije, ki si je ...