Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Aleksander Čeferin (foto: NZS)
Aleksander Čeferin

Čeferin pri papežu

07.02.2019, 07:35 Marta Jerebič

Papež je včeraj sprejel delegacijo Evropske nogometne zveze skupaj z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom. O tem piše tudi vatikanski dnevnik L’osservatore Romano.

Delegacija Uefe je papežu predstavila nogometno igrišče v enem od begunskih taborišč v Jordaniji. V šolo in nogomet je tam vključenih 6 tisoč otrok, od tega 1500 deklic. Aleksander Čeferin je ob tem poudaril, da nogomet ni nasilje ali posel, ampak edinstvena priložnost za gradnjo mostov miru in kanalov vključevanja.

Uefin sklad za otroke pomaga najbolj šibkim otrokom, zlasti revnim in prizadetim ter žrtvam vojne. Zagotavlja jim dostop do zdravstvene oskrbe in izobraževanja ter športa.

Kot je Čeferin še povedal papežu, je Uefa doslej izpeljala 180 projektov, skoraj 120 jih je v teku, vanje pa je vključenih 800 tisoč ljudi v skoraj 100 državah.

Frančišku je posebej izpostavil tudi Uefino podporo Pedru Opeki na Madagaskarju, je še zapisal L’osservatore Romano.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...