Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Aleksander Čeferin (foto: NZS)
Aleksander Čeferin

Čeferin pri papežu

07.02.2019, 07:35 Marta Jerebič

Papež je včeraj sprejel delegacijo Evropske nogometne zveze skupaj z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom. O tem piše tudi vatikanski dnevnik L’osservatore Romano.

Delegacija Uefe je papežu predstavila nogometno igrišče v enem od begunskih taborišč v Jordaniji. V šolo in nogomet je tam vključenih 6 tisoč otrok, od tega 1500 deklic. Aleksander Čeferin je ob tem poudaril, da nogomet ni nasilje ali posel, ampak edinstvena priložnost za gradnjo mostov miru in kanalov vključevanja.

Uefin sklad za otroke pomaga najbolj šibkim otrokom, zlasti revnim in prizadetim ter žrtvam vojne. Zagotavlja jim dostop do zdravstvene oskrbe in izobraževanja ter športa.

Kot je Čeferin še povedal papežu, je Uefa doslej izpeljala 180 projektov, skoraj 120 jih je v teku, vanje pa je vključenih 800 tisoč ljudi v skoraj 100 državah.

Frančišku je posebej izpostavil tudi Uefino podporo Pedru Opeki na Madagaskarju, je še zapisal L’osservatore Romano.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa) S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa)

Zakaj s. Meta ne kupuje več avokada?

Verjetno ste se že nekajkrat vprašali, koliko sami prispevate k bolj trajnostnemu delovanju in razvoju družbe. Pa ste naredili kakšen korak več kot le to, da ste ločevali smeti ali šli peš do ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...