Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Marta Jerebič
Objem med papežem Frančiškom in imamo Al Tayyebom (foto: Vatican News)
Objem med papežem Frančiškom in imamo Al Tayyebom

VIDEO: Papeževo potovanje v Abu Dhabi v 60 s

06.02.2019, 07:12 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je v Združenih arabskih emiratih mudil od 3. do 5. februarja 2019.

Skupnosti vernikov je spodbudil, naj bodo oaze miru. Z velikim imamom univerze Al Azhar pa sta se v skupni izjavi zavzela za to, da religije pomagajo človeški družini pri spravi. »Ali bomo prihodnost gradili skupaj ali pa prihodnosti ne bo,« sta zapisala.

Papež je na medverski konferenci za mir poudaril, da v imenu vere ni mogoče upravičiti nobenega nasilja in dodal, da če si prizadevamo za bratstvo in dialog, moramo priznati tudi drugačnost drugega in mu pustiti svobodo veroizpovedi.

Veliki imam univerze v Al Azharju Al Tayyeb pa je dejal, da so vojne v nasprotju z religijo, teroriste pa označil za morilce.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...