Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Budilka (foto: Pixabay)
Budilka

“Ampak moj telefon je moja budilka.” Kupite si budilko. Stanejo osem dolarjev.

Oddaje | 30.01.2019, 14:10 Rok Mihevc

»Sol in luč« je oddaja Radia Ognjišče za katero so značilne ključne besede; življenje, upanje, ljubezen, svoboda in sreča.

Kako najti srečo v sodobnem svetu polnem tehnike, ki nas izziva na vsakem koraku in ki jo neprestano nosimo s seboj v žepu, je izjemno ubesedil ameriški pisatelj in predavatelj, Simon Sinek. Prisluhnite drugemu delu intervjuja v katerem je govoril o nezmožnosti čakanja, nepotrpežljivosti, torej, in o krivdi, o tem, kdo je zares odgovoren, da imajo milenijci slabo samopodobo in o tem, kako zelo je pomembno, da se spet zazremo v obraz sočloveka in ne v ekran te ali one naprave.

V enem od intervjujev se je osredotočil na tako imenovane milenijce, generacijo rojeno po letu 1985.

Oddaje, Sol in luč
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.